Pasinler'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Pasinler'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Pasinler\'de İstiklal Marşı\'nın Kabulü Kutlandı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

12.03.2013 13:30  Güncelleme: 13:33

Erzurum'un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Pasinler'de kültür merkezi salonunda İstiklal Marşının 92. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Pasinler Şehit Ali Çavuş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yavuz Bingöl, "12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 92. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Programda Pasinler Şehit Ali Çavuş İlkokulu öğretmenlerinin İstiklal Marşının yazılışı ve kabul edilişini anlatan oratoryusu gösterimi sahneye konuldu. Oratoryom sonrası okul öğrencilerin tarafından istiklal marşının 10 kıtası okunduktan sonra öğrencilerin açtıkları Türk bayrakları programa katılan davetliler ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışladılar. Okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine değinen şiirler ve kompozisyonlar okundu.

Öte yandan okul öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy'un istiklal marşını nasıl kaleme alındığını gösteren tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü. İstiklal Marşını güzel okuyan öğrencilere ödüllerini ise birincilere İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, ikincilere İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, üçüncüye ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Beşer tarafından ödüller verildi.

Pasinler Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Güngör, İlçe Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasinler'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement