Pınar Sağ ve Grup Munzur Üyelerinin Yargılanıyor - Son Dakika
Yerel

Pınar Sağ ve Grup Munzur Üyelerinin Yargılanıyor

Pınar Aydınlar ile Grup Munzur üyeleri "TKP/ML terör örgütü propagandası yapmak" suçundan açılan davanın 2. duruşması yapıldı.

19.07.2012 14:59  Güncelleme: 15:30

Türk halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar (Sağ) ile Grup Munzur üyeleri Özlem Gerçek ve Erkan Duman hakkında 2010 yılında Tunceli'deki Munzur Festivali'nde söyledikleri türküler ve yaptıkları konuşmalar nedeniyle "TKP/ML terör örgütü propagandası yapmak" suçundan açılan davanın 2. duruşması yapıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmaya tutuksuz sanıklar Grup Munzur'un solistleri Özlem Gerçek ve Erkan Duman ile sanık avukatları katıldı. Özlem Gerçek ve Ercan Duman, savunmalarında suçlamayı kabul etmeyerek, Grup Munzur'un solisti olduklarını, söyledikleri türkülerin yıllardır ülkenin birçok bölgesinde söylendiğini ve Kültür Bakanlığı onaylı olduğunu söyleyerek beraatlerini istediler.

Savcı Şeref Gürkan ise mütalaasında, son yürürlüğe giren 6352 Sayılı Yasa'nın geçici 1. maddesinin ilgili fıkrası gereğince açılan davanın tüm sanıklar bakımından 'kovuşturmanın ayrı ayrı ertelenmesi'ne karar verilmesini istedi.

Dosyanın tamamlandığını, suç unsurlarının oluşmadığını belirten sanık avukatları da, beraat talebinde bulunarak, yeni yasanın uygulanması konusunda takdirin mahkemeye ait olduğunu kaydettiler.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından açıkladığı kararında sanıkların eylemlerinin 6352 sayılı Yasa kapsamında değerlendirilmek üzere dosyanın incelemeye alınmasına ve duruşmanın 18 Ekim 2012 tarihine ertelenmesine karar verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınar Sağ ve Grup Munzur Üyelerinin Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement