Polatlı'da Akıl Oyunları Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da Akıl Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Ankara'nın Polatlı Belediyesi ve Kaymakamlığının düzenlediği Ankara Liselerarası 2.Akıl Oyunları Turnuvası 26 Mart'ta gerçekleştirilecek.

09.02.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı Belediyesi ve Kaymakamlığının düzenlediği Ankara Liselerarası 2. Akıl Oyunları Turnuvası 26 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, gençleri akıl oyunları ile tanıştırmak ve gelecek yıllarda Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek öğrencileri keşfedebilmek amacıyla Ankara sınırları içerisinde yarışma düzenlediklerini, okullardan 3'er kişilik takımların Polatlı'da yarışacağını söyledi.

Belediye Meclisinin şubat ayı toplantısında aldıkları kararla derece alan takımları ödüllendireceklerini belirten Çelik, "Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin zeka gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacı ile 'Ankara İli Liseler Arası 2. Akıl Oyunları' yarışmasını düzenledik. Son başvuru tarihi 9 Mart olan turnuvada birinci yarışmacıya 1.000 TL, ikinci yarışmacıya 750 TL, üçüncü yarışmacıya 500 TL ödül vereceğiz. Yarışma Polatlı Konak Güldeste Salonunda 26 Mart'ta gerçekleştirilecek. Bu tür yarışmalarla ülkemizi gelecek yıllarda akıl oyunlarında temsil edecek nesilleri keşfetmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yarışmaya Ankara'daki tüm okullardan, 9-12 sınıflardan 3 yarışmacı olmak üzere en fazla 50 takım katılacak.

Turnuvanın ödül töreni 26 Mart akşamı 17.00'de gerçekleştirilecek.

2. Akıl Oyunları Turnuvası, Polatlı Belediyesi ve Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, Akıl Oyunları Dergisi, Akıl Derneği ve Türk Beyin Takımı'nın işbirliği ile düzenlendi.

Yarışmanın jürisi Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, Akıl Oyunları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serkan Yürekli, Akıl Oyunları Dergisi Editörü Gülce Özkütük Yürekli'den oluşuyor.

Polatlı'da Akıl Oyunlarının ilki geçen yıl düzenlenmişti.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da Akıl Oyunları Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement