Polio Aşı Kampanyası'na Destek - Son Dakika
Yerel

Polio Aşı Kampanyası'na Destek

SES Mardin Şube Başkanı Hamit Kassap Polio Aşı Kampanyası'nı desteklediklerini söyledi.

18.11.2013 14:01

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şube Başkanı Hamit Kassap, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Mardin'de bir yıla aşkın süredir kızamık,şark çıbanı,sıtma, kuduz,ishallerle gündeme gelen bulaşıcı hastalıklara çocuk felcinin de eklendiğini bu nedenle Polio Aşı Kampanyası'nı desteklediklerini söyledi.

Kassap sendika binasında düzenlediği basın açıklamasında, 2  yılı aşkın süredir devam eden Suriye'deki savaşın sadece silahlarla ölümlere, yaralanmalara yol açmadığını, Suriye'nin çeşitli bölgelerinden, özellikle gelen mültecilerden, orada çalışan sağlık çalışanlarından öğrenilen bilgilerle, gün gittikçe artan bulaşıcı hastalıkların yüzünü gösterdiğini söyledi.

1998 tarihinden itibaren Türkiye'de,1999 tarihinden itibaren Suriye'de görülmeyen hastalığın, Dünya Sağlık Örgütünün açıklamasına göre 20 ve üzeri olduğu söylenen Pakistan kaynaklı Çocuk Felci vakalarıyla karşı karşıya kalındığını belirtti.

Kassap şunları söyledi:

"SES olarak,bizim aramıza sızan ve çocuklarımızı felç edecek bu hastalığa karşı yapılan Polio Aşı Kampanyası'nı tam olarak destekliyoruz. Buradan halkımıza evlerine gelen sağlık çalışanlarına kapılarını açmalarını bekliyoruz. Evde bulunan 0-5 yaş arasındaki bütün çocuklarını aşılatmalarının bekliyoruz. Şu an kentte bulunan kayıt altına alınan 45 binin üzerindeki sığınmacı ve henüz kayıt altına alınamayan binlerce sığınmacı için barınma, gıda ve sağlık gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki çalışmalar biran önce başlatılması gerekir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polio Aşı Kampanyası'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement