Polis Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Polis Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Töreni

Polis Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Töreni

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu 7.dönem mezunlarını verdi.

07.06.2013 12:12

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 7. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene, Vali Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgenerel Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Siirt Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Polat, Baro Başkanı  Cemal Acar, kamu kurum ve kuruluş temsilciler ile öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Aydın, Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nun çok önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek, halk ve polis arasında köprü kurduğunu ve halkın sevgisini kazandığını söyledi.

Mezun olan öğrencilerin Türkiye'nin dört bir tarafına dağılarak, orada görev yapacaklarını kaydeden Aydın, şöyle dedi:

"Onlardan talebimiz şudur; Atatürk'ün koymuş olduğu hedeflerden ve kanunlardan asla ayrılmayın. Bu kutsal görevde, bu önemli vazifeniz herkesi sevgiyle kucaklasın. Güzel hizmetlere dönüşsün. Malum, son dönemde özellikle İstanbul'da yapılan olaylarda görüyorsunuz, haksız yere polisler itham altında bırakıldı. Polisin en büyük görevi milletimizin huzur ve güveninin sağlamaktır ama maalesef bazı güç odakları ve derin güçler, polisi hedef tahtası ilan edip haksız yere itham etmiştir, sosyal medya üzerinden yalan yanlış görüntüler yayınlayıp, 'polis şunu yaptı' diye itham altında bırakılıyor. Halkımız bu oyunu bozacaktır. Yeterki birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım."

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Polat da emniyet teşkilatının kendini sürekli yenilediğini belirterek "Mesleğe atıldığınız bu günlerde, Atatürk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı polisler olarak edeceğiniz yemine bağlı kalacağınıza, mesleğinize leke getirebilecek kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak duracağınıza inanmanın yanında, okulumuzda kazanmış olduğunuz meslek disiplini ve bilgi birikimi ile meslekte ve özel hayatınızda karşınıza çıkacak olan engelleri aşacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Taha Kurt, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere, diploma ve ödülleri verilirken, okunan yeminin ardından halk oyunları ve yakın savunma sporu gösterisi büyük ilgi gördü. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement