Prof. Dr. Alan, Dü Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Alan, Dü Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Alan, Dü Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, temmuz ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

04.06.2016 13:46

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, temmuz ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olacağını açıkladı. Alan, "Tüm sorunlara duyarlı, çözüm üretebilen, liyakate önem veren, insana ve bilime duyarlı bir üniversite için rektörlüğe adayım" dedi.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, 12 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Konu ile ilgili olarak Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) basın toplantısı düzenleyen Alan, rektör olması halinde yapacakları projeleri basınla paylaştı. Çok önemli iki projesi olduğunu belirten Alan, hedeflerinin DÜ'yü Diyarbakır'ın tarihi misyonuna yakışır uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu söyledi. Rektörlüğe adaylığında hem Diyarbakırlı oluşunun hem de üniversitede uzun zamandır çalışmasından dolayı şehrin ve üniversitenin sorunlarını bilmesinin etkili olduğunu aktaran Alan, "Özellikle şehrin tüm paydaşlarıyla beraber katılımcı bir üniversite için şehrin ve ülkemizin tüm sorunlarına duyarlı çözüm üretebilen bir üniversite için, liyakate önem veren, şeffaf, aynı zamanda yalın, kompleksi olmayan basit, kolay ulaşılabilir ve insana, bilime duyarlı bir üniversite için rektörlüğe adayım. Özellikle hem Diyarbakırlı oluşum, bölgede uzun süredir üniversitemizde çalışma tecrübem nedeniyle hem üniversitemizin hem şehrimizin sorunlarını yakından biliyorum. Bununla ilgili çalışma arkadaşlarımızla bir takım projelere geliştirdik. Bunları kitap halinde sunduk. Benim için iki tane çok önemli proje var. Biri DÜ'yü Diyarbakır'ın tarihi misyonuna yakışır uluslararası bir üniversite yapmak. Bunun için altyapı çalışmalarımız hazır. Gerekli gezileri araştırmaları yaptık. Bunun için Erbil'de DÜ Hastanesi ve akabinde dört dilde hizmet veren tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve ilahiyat fakültesi açmayı planlıyoruz. Aynı şekilde şehrimizde de bu dört dilde hizmeti diğer fakültelerde yaygınlaştırıp uluslararası bir üniversite olmayı amaçlıyoruz. Diyarbakır'ın tarihi misyonuna baktığımızda Diyarbakır buna çok yakın ve üniversitemizde bugün hak ettiği konumda değil. İkinci önemli projemiz 'Ting Tang Düşünce Enstitüsü' kuracağız. Bu enstitümüzle beraber hem şehrimizin hem ülkemizin aynı zamanda uluslararası sorunlarını tartışıp çözümler üretip, bunları paylaşacağız. Üniversitelerin önemli bir misyonu vardır. Bu misyonlardan biri de ülke ve uluslararası sorunlara çözüm üretebilmek. Nedenini nasılını bilim adamlarıyla beraber gazetecilerle beraber, şehrin diğer paydaşlarıyla beraber çözüm üretmektir. Biz üniversite olarak yeni ekibimizle bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

"ŞEHİRLE BARIŞIK BİR ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ"

DÜ'nün şehirden kopmuş, kapalı bir görüntü sergilediğini ve rektörlüğü döneminde şehirle barışık bir üniversite olacaklarını kaydeden Alan, "Bir takım insanlar ötekileştirildi. Bu sadece bizim üniversitemizin de sorunu değil, bütün üniversitelerde benzer sorunlar var. Bunları kırmak gerekiyor. Rektörlüğümüz süresince güncel olan konular, mesela bunlardan biri paralel yapılanma olsun DÜ kesinlikle bu adla anılmayacaktır. Gerek paralel yapılanma olsun gerek benzeri illegal yapılanma olsun bunlar bizim yönetimimizi süresince tasfiye olacak. Tamamen kimsenin ötekileştirilmediği, liyakati esas alan çalışkan insanın, çalışkan öğretim üyesinin önünü açan, şehirle barışık, şehrin tüm paydaşlarıyla barışık bir üniversite olacağız" diye konuştu.

"HEDEF 100 BİN ÖĞRENCİ"

DÜ'nün ortalama 30 bin öğrenci olduğunu ve hedeflerinin bunu 100 bine çıkararak Diyarbakır ekonomisine de katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Alan, şunları kaydetti:

"Şehrimizde eksik olan fakülteler var. Mesela mühendislik fakülteleri ve sosyal bilimler fakültelerimizin sayısını arttırmamız gerekiyor. Çok zor değil. Son dönemlerde görüştüğümüz devlet yetkilileri bizden çok hevesli ve meraklı. Son dönemde bölgemizde yoğun bir şekilde aktarılan paralar projelendiriliyor. Bunların projesini yaptığımız takdirde bu fakülteleri şehrimize kazandıracağımıza inanıyorum. Öğrenci sayısının artması, fakülte sayısının artmasıyla alakalı. Bizim hedefimiz 100 bin öğrenciye ulaşmak. Şu an 30 bine yakın öğrencimiz var. Örnek vereyim Isparta'da bizim şehrimizden çok küçük bir şehir ama 100 bin öğrencisi var. Dicle Üniversitesi'nin 100 bin öğrencisi olduğunu düşünün bütün esnafına, berberine, taksicisine mutlaka katkısı olacaktır. Şehrin ekonomisine katkısı olacaktır. Zaten uluslararası üniversite kurmak istememizin amacı da bu. Yabancı öğrencileri de çekersek üniversitemize şehrimize ciddi katkısı olacaktır. Kampus içinde elektrikle çalışan ring araçları oluşturacağız. Kampus çok uzun hem çalışanlarımız hem öğrencilerimiz çok sıkıntı çekiyor. Ring araçları da oluşturulduktan sonra otomatikman cazibe merkezi olmuş oluyor. Bunları da zaman içerisinde gerçekleştireceğiz."

"SUÇA BULAŞMIŞ KİM VARSA GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Rektör olduğu takdirde illegal faaliyette bulunmuş kim varsa gerekeni yapacaklarını dile getiren Alan, "Rektör olursam illegal faaliyette bulunmuş, bu paralel yapı olsun veya başka bir şey olsun. Suça bulaşmış kim varsa gerekeni yapacağız. Soruşturmasını açacağız" ifadelerinde bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Alan, Dü Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement