Psikolog Mumcu."Çocuklarınızla Birlikte Vakit Geçirin ve Karne Notu Ne Olursa Olsun İhtiyaç Duyduğu... - Son Dakika
Yerel

Psikolog Mumcu."Çocuklarınızla Birlikte Vakit Geçirin ve Karne Notu Ne Olursa Olsun İhtiyaç Duyduğu...

Psikolog Selman Mumcu, yarıyıl tatili öncesi velileri uyardı.

19.01.2012 14:20

Psikolog Selman Mumcu, yarıyıl tatili öncesi velileri uyardı.

Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karne gününün anne ve babaların çocuklarıyla hesaplaşma günü olmadığını belirtti.

Karnenin çocukların sadece bir dönem boyunca sorumlu oldukları derslere dair akademik başarılarını gösterdiğini ifade eden Mumcu, "Karne öğrencilerin tamamen iyi ya da kötü olduklarını göstermez ve bir kişilik ölçeği değildir" dedi.

Karne ile başlayan yarıyıl tatilinin öğretmen ve öğrenciler için soluk alma, dinlenme dönemi olduğunu kaydeden Mumcu, şunları söyledi:

"Yarıyıl tatilinde asıl amaç öğrencilere kendini değerlendirme ve eksiklerini giderme fırsatı sunmaktır. Aynı zamanda anne babalar için de çocuklarının mevcut durumlarını görmeleri açısından son derece önemlidir. Ancak öncelikle anne babaların başarısız karne karşısında çocuklarına verecekleri tepkilere özen göstermeleri gerekmektedir. Karne gününde gösterilen abartılı tepkiler, ağır cezalandırmalar, yıkıcı ve aşağılayıcı ifadelerle duygusal istismar benlik saygısında ciddi yıkımlara yol açabilir. Üstüne basa basa tekrarlıyorum, karne günü anne babaların çocuklarıyla hesaplaşma günü değildir. Eğer hesaplaşma olacaksa anne babalar kendileriyle hesaplaşmalı. Dönem boyunca çocuğunun başarısını takip edip etmediği ve gerekli önlemleri alıp almadığı iyi bir hesaplaşma konusu olabilir."

Velilere seslenen Mumcu, şunları kaydetti:

"Çocuklarınızın başarısız oldukları dersler için hep birlikte çözüm üretin. Çocuklarınızın sorumluluk bilincinin gelişmesi için, karar alma sürecine çocuğunuzu da dahil edin. Çocuğunuzla birlikte üreteceğiniz çözümler, tatil sonrası çocuğunuzun derslerine motivasyonuna olumlu katkı sağlayacaktır. Çocukların tatilde dönemin yorgunluğunu üzerlerinden atmaları, beden ve zihinlerinin dinlenmesi ve rahatlaması gerekir. Bundan dolayı tatil programınıza çocuğunuzun zevk alacağı eğlenceli etkinlikleri ekleyiniz. Zararsız televizyon programlarının izlenmesi, arkadaşlarla bir araya gelip ortak oyunlar oynanması, akraba ziyareti, hobilere daha çok zaman ayrılması, geziler söz konusu etkinliklerin başlıcalarıdır. Çocuğunuzun konu eksiği varsa ve çocuğunuz başarısızlık korkusu yaşıyorsa bu tatilde önceliği eksik konuları tamamlamaya ayırmalıdır. Yarıyıl tatili kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Çocuğun kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Bu nedenle kitap okumak, bir tatil programının olmazsa olmazıdır.

Çocuğunuzu her şeye rağmen koşulsuz sevdiğinizi ve ona güvendiğinizi yarıyıl tatilinde bir kez daha hissettirin. Çocuklarınızla birlikte vakit geçirin ve karne notu ne olursa olsun ihtiyaç duyduğu her an yanında olacağınızın güvencesini verin."

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Psikolog Mumcu.'Çocuklarınızla Birlikte Vakit Geçirin ve Karne Notu Ne Olursa Olsun İhtiyaç Duyduğu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement