Rast Makamından Roman Havasına - Son Dakika
Yerel

Rast Makamından Roman Havasına

Rast Makamından Roman Havasına

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına düzenlediği Dünya Kadınlar Günü konserinde Türk Sanat Müziği ve Roman havasını aynı repertuarda birleştirerek sıra dışı bir performansla sanatseverlerin karşısına...

10.03.2013 11:47

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına düzenlediği Dünya Kadınlar Günü konserinde Türk Sanat Müziği ve Roman havasını aynı repertuarda birleştirerek sıra dışı bir performansla sanatseverlerin karşısına çıktı.

Bursa'da 'Rast Makamından Roman Havasına' adı altında Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen konser sanatseverlerden tam not alırken, salonu dolduran kalabalık ikinci bölüm ile başlayan Roman havasının kıvrak ritimlerine kendisini kaptırdı. Konser sonunda koro üyelerini tebrik eden Başkan Mustafa Bozbey de seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı. Sahneye gelerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, kız yurdunda kalan öğrencilerin kendi elleri ile yaptığı çalışmaları armağan etti. Geceye katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul da "Kadının sosyal hayattaki varlığının en güzel örneklerinden birini ortaya koyan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu'nu çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Kurulduğu 2005 yılından bu yana başarısı ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlediği yardım konserleri ile adından sıkça söz ettiren Bursa'nın başarılı korosu sadece geçtiğimiz yıl düzenlediği konserlerden dernekler yararına 50 bin TL gelir sağladı.

(YS)

10.03.2013 11: 27: 42

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rast Makamından Roman Havasına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement