Rektör Orbay Yeni Öğrencilerine Seslendi - Son Dakika
Yerel

Rektör Orbay Yeni Öğrencilerine Seslendi

Rektör Orbay Yeni Öğrencilerine Seslendi

Amasya Üniversitesi’ne 2016-ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan gençlerin kayıt işlemleri sürüyor.

16.08.2016 14:28

Amasya Üniversitesi'ne 2016-ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan gençlerin kayıt işlemleri sürüyor.

Kayıt yaptıran öğrencilerine "Yuvanıza hoş geldiniz" diye seslenen Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, "Amasya Üniversitesi ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için, araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek, ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak, aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Yeni akademik yılında Amasya Üniversitesi'ni tercih eden gençlere ve ailelerine yönelik olarak mesaj yayımlayan Rektör Orbay, "Sevgili gençler ve değerli aileleri, üniversitemize hoş geldiniz. Amasya, pek çok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin her döneminde kültür, sanat ve bilimsel faaliyetleri ile öne çıkmış uygarlık merkezi bir şehir. Türk tarihi açısından ise Selçuklu'dan, Osmanlı'ya ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda toparlanmanın sağlandığı ve Milli Mücadele hamurunun yoğrulduğu önemli bir merkezdir. Tarihten devralınan bu mirasın ve gücün kuşaktan kuşağa daha da güçlendirmiş olarak aktarılmasından birinci derecede sorumlu kurumların başında 'ideal üniversiteler' gelmektedir. Çünkü tarihin her döneminde ideal üniversiteler, toplumların önünü açan, onların ufuk çizgilerini belirleyen, öncelikli olarak bulundukları bölge insanına ve ülkeye evrensel anlamda ise tüm insanlığa artı değer katmak için bilimsel veriler ışığında çalışan en seçkin eğitim kurumları olmuştur" diye konuştu.

Orbay sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün de Amasya Üniversitesi ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için, araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek, ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak, aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Amasya Üniversitesi ailesinin yeni fertlerini tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir yükseköğretim hayatı geçirmeniz dileklerimle yuvanıza tekrar hoş geldiniz diyorum." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Orbay Yeni Öğrencilerine Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement