Romanyalı Eğitimciler Gül'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Romanyalı Eğitimciler Gül'ü Ziyaret Etti

Romanyalı Eğitimciler Gül\'ü Ziyaret Etti

Mersin’deki okullardaki eğitim ve kariyer rehberliğini geliştirmek amacıyla başlatılan “Eğitim ve Kariyer Rehberliği” projesi kapsamında Romanya’dan bir heyet Mersin’e geldi.

22.03.2014 11:33

Mersin'deki okullardaki eğitim ve kariyer rehberliğini geliştirmek amacıyla başlatılan "Eğitim ve Kariyer Rehberliği" projesi kapsamında Romanya'dan bir heyet Mersin'e geldi.

Proje kapsamında Mersin'de saha çalışması yapacak olan Romanyalı heyet, iki ülke eğitim sistemlerinin inceleyip, rehberlik uygulamaları ile ilgili analiz yapacak. Ayrıca yerinde inceleme metoduyla okul müfredatının dersler bazında öğrencinin meslek seçimi ve kariyer planlama konularına katkısını araştıracak.

Romanyalı eğitimciler, çalışmaları çerçevesinde Proje Uzmanı Selim Burak Kuhu ile birlikte Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Mersin'in ilin eğitim altyapısına ilişkin bilgiler veren Gül, kurum olarak Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında birçok çalışma yaptıklarını ve AB'ye üye ülkelerden birçok okul ve kurum ile ortak çalışma yürüttüklerini belirtti. Gül, "Eğitim ve Kariyer Rehberliği" projesinin okullardaki eğitim ve kariyer rehberliğini geliştirerek öğrencilerin iş dünyasında daha kaliteli ve daha iyi olanaklara sahip olmalarını hedeflenmesine yardımcı olacağına inandığını kaydetti.

Okullardaki kariyer planlanması ve rehberlik çalışmalarına yeni bir bakış açısı getirilmesinin amaçlandığını belirten Proje Uzmanı Kuhu ise proje ile her öğretmenin katkıda bulunduğu sadece PDR veya sınıf öğretmeni değil tüm derslerin, öğrencinin meslek seçimi ve kariyer planlama konularına katkıda bulunan yönlerinin özellikle geliştirilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romanyalı Eğitimciler Gül'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement