Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan Gmis'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan Gmis'i Ziyaret Etti

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan Gmis\'i Ziyaret Etti

Saadet Partisi (SP) Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü.

07.09.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü. Doğan'ın ziyaretinde SP Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Uludağ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Zonguldak, Türkiye Taşkömürünün bugünkü durumu konusunda bilgiler verdi.

Uludağ, "Yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesi ile kurulu olan TTK, bugün yıllık 1.5 milyon tonluk bir üretim ile tarihinin en düşük verimini gerçekleştirmektir. Türkiye'nin yıllık taşkömürü ithalatı 25 milyon civarındadır. Taşkömürü ithalatı için yıllık 5 milyar dolar ödenmektedir. Türkiye bugün TTK'ya yapacağı kısa vadeli yatırımlar ile 5 milyon tonluk üretim kapasitesini gerçekleştirebilecek potansiyele sahiptir. Kurumdaki işçi açıkları üretimi her gecen gün daha olumsuzluğa doğru sürüklemektedir. Kısa vadede öncelikli olarak işçi açıklarının giderilmesi gerekmektedir. Sendika olarak 2 yılı aşkın zamandır bu konuda çaba sarf ediyoruz. Ama henüz mevcut iktidardan işçi alımı konusunda bir cevap alamadık.Zonguldak bugün devletten aldığından fazlasını geri veren 1llerin içinde 13'ncü durumdadır. Ama yatırım konusunda bu oranın çok gerisinde bulunmaktadır. Bu adaletsizliğin biran önce Zonguldak lehine düzeltilmesini bekliyoruz "dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Zonguldak'a ilk kez geldiğini vurgulayarak, "Çok etkileyici ve güzel bir doğaya sahip olan ilimiz, ne yazık ki bu sahip oldukları karşısında gereken ilgiyi ve alakayı görememiş bir ilimizdir.Bugün ülkemiz tarihinin görülmemiş bütçe açığı ile karşı karşıyadır. Ama buna rağmen "Hükümetimiz bugüne kadar ki iktidarların içinde en büyük özelleştirmeleri gerçekleştirmiştir" gibi ibret alıcı açıklamaları ile övünebilen bir maliye bakanımız vardır. Türkiye bugüne kadar 53 milyar dolarlık bir özelleştirme gerçekleştir ve bunun 38 milyar doları AKP iktidarında olmuştur. Bugün heryerde, restoran, alış veriş merkezleri gibi tüketime dönük hizmet sektörü artarken, üretime dönük iş yerleri açılışını görememekteyiz. Üretim bir ülkenin kan dolaşımını sağlayan kılcal damarlarıdır. Üretim olmazsa bu kılcal damarlar iş göremez ve vücut ölür. Türkiye bugün bu durumu yaşamaktadır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan Gmis'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement