Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısında Artış - Son Dakika
Son Dakika Logo

Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısında Artış

Safranbolu\'ya Gelen Turist Sayısında Artış
24.10.2013 16:38

Tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yılın ilk 8 ayında gelen turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 8 arttı

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine ilk 8 ayda gelen turst sayısı, geçen yıla göre yüzde 8 arttı.

Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 18, 19. ve, 20. yüzyıllarda inşa edilen ve aslı bozulmadan korunan Safranbolu konakları, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin doyumsuz manzaralar oluşturduğu Safranbolu'ya, yılın 8 ayında 166 bin 649  turist geldi. İlçeye geçen yılın ilk 8 ayında ise 155 bin 70 yerli ve yabancı turist gelmişti.

Turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik artışın yaşandığı ilçede, konaklama yapan turistlerin yanında ayrıca günübirlik gelen ziyaretçilerin de yaklaşık 500 bin olduğu bildirildi.

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turist sayısında artış yaşandığı için mutlu olduklarını belirterek, master planı dahilinde yurt içi ve yurt dışında tanıtım çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısında Artış - Son Dakika


Advertisement