'Sağlık İçin Hareket Edelim Yürüyüşü' Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

'Sağlık İçin Hareket Edelim Yürüyüşü' Gerçekleştirildi

\'Sağlık İçin Hareket Edelim Yürüyüşü\' Gerçekleştirildi

Edirne'de Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 'Sağlık İçin Hareket Edelim' yürüyüşü düzenledi.

06.09.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 'Sağlık İçin Hareket Edelim' yürüyüşü düzenledi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, fiziksel inaktiviteye dikkat çekmek, farkındalığı arttırmak amacıyla Edirne Saraçlar Caddesi Atatürk Heykelinden başlayarak, Protokol Evi'nde son bulan yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe, Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Edirne Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Hatice Gül, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İlhan Açıkgöz, Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Özcan, Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Şube Müdürü Dr.Tülin Gürbüz, Halk Sağlığı çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, "Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik olma hali olarak tanımlanmaktadır. "Halk Sağlığı"nın önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, "Halk Sağlığı Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standartını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

Fiziksel inaktivite obezitenin önde gelen nedenlerinden birisidir. Enerji harcamanın kilit belirleyicisidir ve bu yüzden enerji dengesi ile kilo kontrolü için büyük öneme sahiptir. Obezite ise yine küresel boyutta önemli bir halk sağlığı sorunu olup tüm dünyada her geçen gün artış göstermektedir. Fiziksel aktivitenin sağlığı koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi günlük aktivitelerle beraber planlı, tekrarlı ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasıyla mümkündür. Düzenli fiziksel aktivitenin sağlığımız üzerine etkileri temelde üç başlık altında incelenebilir; Bedensel sağlığımız üzerine olan etkileri, ruhsal ve sosyal sağlımız üzerine olan etkileri, gelecekteki yaşantımız üzerine olan etkileri. Yaşamımızın her bir döneminde sağlıklı olabilmek için fiziksel aktiviteyi aksatmayalım" mesajı verildi.

Yürüyüş, Atatürk anıtında başlayarak, Meriç Köprüsü protokol evinde son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sağlık İçin Hareket Edelim Yürüyüşü' Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement