Sakarya'da Okul Sütü Programı Kapsamında Okul Müdürleri Bilgilendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Okul Sütü Programı Kapsamında Okul Müdürleri Bilgilendiriliyor

Sakarya\'da Okul Sütü Programı Kapsamında Okul Müdürleri Bilgilendiriliyor

Eğitim öğretim yılının 2.dönemi başlayacak olan Okul Sütü Programı kapsamında Sakarya Okul Sütü Programı İl Temsilcisi Sevda Aslan tarafından okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

22.01.2013 15:03

Eğitim öğretim yılının 2. dönemi başlayacak olan Okul Sütü Programı kapsamında Sakarya Okul Sütü Programı İl Temsilcisi Sevda Aslan tarafından okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya Adapazarı Ahmet Akkoç Ortaokulu Konferans Salonu'nda sabah ve öğleden sonra 2 oturum halinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Sakarya Okul Sütü Programı İl Temsilcisi ve Adapazarı Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Sevda Aslan tarafından okul müdürlerine okul sütünün önemi ve proje kapsamında okul müdürlerinin üzerine düşen görevler aktarıldı.

Sabah oturumunda Adapazarı ilçesine bağlı okul müdürlerine gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten Okul Sütü Programının başarıya ulaşması için okul müdürlerinin üzerine büyük görevler düştüğünü belirterek, çocukların süte özendirilmesini istedi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen 2. toplantıda ise Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü ilçelerindeki okul müdürlerine seslenen Sevda Aslan, Ülkemizde süt tüketiminin çok geride olduğunu belirterek, "Ülkemizde üretim fazlayken tüketim maalesef çok gerilerde. Okul Sütü Programı dünyada 80'in üzerinde ülkede başarıyla uygulanıyor. Kamuoyundaki bazı olumsuzlukları gidermek ve gençlerimize doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak için başta okul idarecilerine büyük görevler düşüyor. Kamuoyunda ülkemizdeki süt stoklarının tüketilmesi için böyle bir program uygulandığı söylentileri mevcut ancak böyle bir durum söz konusu değil. Ülkemizde 1,5 günde 45 bin ton süt üretimi yapılırken bizler program boyunca toplam 60 bin

ton süt dağıtımı yapacağız" dedi.

Bu yılki Okul Sütü Programında geçen seneden farklı olarak özel okulların da programa dahil edildiğini kaydeden Aslan sadece bağımsız kreşlerin program dışında tutulduğunu söyledi.

Okul Sütü Programındaki amaçlarının 'Gençlere sağlıklı beslenme ve süt içme alışkanlığı kazandırmak' olduğunun altını çizen Aslan karne haftası olmasına rağmen okul müdürlerinin bilgilendirme toplantısına gösterdikleri katılımdan dolayı teşekkür etti.

Okul Sütü Programı Okul Müdürleri Bilgilendirme toplantısında bugün ayrıca Şevket Noman Ekici tarafından Akyazı ve Hendek ilçelerinde Akyazı, Hendek ve Karapürçek ilçelerindeki okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.

23 Ocak Çarşamba Günü Sevda Aslan tarafından Serdivan Lisesi Toplantı Salonu'nda Serdivan ve Erenler İlçelerindeki Okul Müdürlerine, Arifiye Üzeyir Garih Ortaokulu Toplantı Salonu'nda Sapanca ve Arifiye'deki Okul Müdürlerine, Şevket Noman Ekici tarafından 23 Ocak Çarşamba günü Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Toplantı Salonu'nda Karasu ve Kocaali İlçelerindeki okul müdürlerine, 24 Ocak Perşembe Günü ise Geyve Öğretmenevi'nde Taraklı, Geyve ve Pamukova ilçelerindeki Okul Müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Okul Sütü Programı Kapsamında Okul Müdürleri Bilgilendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement