Salihli'de 'Emekçi Kadınlar Günü' Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Salihli'de 'Emekçi Kadınlar Günü' Kutlandı

Salihli\'de \'Emekçi Kadınlar Günü\' Kutlandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Salihli Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla düzenlemiş olduğu etkinlik Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

04.03.2012 15:23

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Salihli Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla düzenlemiş olduğu etkinlik Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını ÇYDD Salihli Şube Başkanı Sumru Uysal yaptı. Uysal; "Cumhuriyet kadında çağ atlatma projesiydi. Atatürk kadını hak ettiği konuma getirme dolaysıyla çağdaş bir Türkiye yaratma amacındaydı. Bugün yaratılmak istenen Yeni Türkiye neyin üzerine inşa edilmeye çalışılıyor? Sonuçları kadını eğitimde geri plana itecek olan 4+4+4 formüllü yasayı sofraya sürerek mi? Yeni Türkiye'yi kadınları yüz yıl öncesine iterek kuramazsınız. Siyasal iktidar, erkek iktidarla el ve akıl birliği içinde erkek baskısının en geçerli ilişki biçimi olduğu aile yapısını korumak ve kollamak siyaseti gidiyor ama bir yandan da kadın taleplerine cevap vermekte cinayetleri önlemekte zorlanıyor." dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "Bugün kadınların yaşadıkları sıkıntılar yaşamın neredeyse her alanına yayılmış durumdadır. Bu sıkıntılar evde başlar okulda devam eder. Eğer bir kadın iş yaşamına katılabilirse iş yerinde ve sonra evlilikte sürer. Birey olmak başlı başına bir meseledir. Ekonomik özgürlüğü kazanmak başlı başına bir meseledir. Kadınsanız herkesin gözü üzerinizdedir. Çok öne çıkmanız meseledir. Çok geride kalmanız da meseledir. Artık bu dönemde neredeyse her şeyiniz meseledir. Çünkü AKP iktidarı ve her alana yayılmış zihniyeti kadınların meselelerine eğilmek yerine kadınları mesele etmektedir. Türban, İmam Hatip, Kur'an kursları... Söz konusu olan bunlarsa kadınları sorun olarak hatırlarlar. Daha çok iş daha çok söz hakkı daha çok siyasi temsil daha çok eşitlik onlar için bir mesele değildir. Son kurultayımızda biliyorsunuz kadınlara yüzde 33'lük kota uygulaması getirilmiştir. Bu kota milletvekili genel seçimlerinde parti meclisi, il, ilçe ve belde yönetimlerinde belediye ve il genel meclisi üyesi adaylıklarında kurultay delegesi seçimlerinde uygulanacak. Bunun kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi kadar önemli bir devrim olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından aynı zamanda orta okul yıllarında Sakine Öz'ün Türkçe öğretmeni olan ÇYDD Salihli Şube Başkanı Sumru Uysal, Öz'e çiçek takdim etti. Etkinlik eğlence programı ile devam etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'de 'Emekçi Kadınlar Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement