Samsun'a 3 Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracı - Son Dakika
Yerel

Samsun'a 3 Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracı

Samsun\'a 3 Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracı

Samsun İl Özel İdaresi tarafından alınan gıda denetim ve numune nakil araçları ile kompresör törenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

02.10.2012 19:04

Samsun İl Özel İdaresi tarafından alınan gıda denetim ve numune nakil araçları ile kompresör törenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İl Özel İdaresi önünde araç teslim töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, ilçe kaymakamları ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Törende konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "İl Özel İdaresi kurulduğu günden itibaren yeni yapılanma süreci içerisinde Samsun'da birçok önemli hizmete imza atmıştır. İlimiz genelinde bin 26 adet gıda üretim yerimiz ve 7 bin 93 adet de satış ve toplu tüketim yerimiz mevcuttur. Buraların belirli aralıklarla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün uzmanlarınca denetlenmesi gerekiyor. Bu kapsamda geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli denetim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. İl Müdürlüğümüz çalışanları 2012 yılının ilk 8 ayında üretim yerlerinde bin 719, toplu tüketim ve satış noktalarında da 6 bin 827 denetim yapmıştır. Bu denetimlerde toplam 424 adet numune alınmış, bunlardan 409'u Türk Gıda Kodeksi'ne uygun çıkmış ve 15 adeti ise uygun çıkmamıştır. Yine aynı dönemde 25 adet iş yerine 5996 sayılı Kanun uyarınca yasal işlem uygulanmıştır" dedi.

Yeni alınan araçlar ile denetimlerin daha hızlı ve daha etkin yapılacağını vurgulayan Aksoy, "Gıda üretim, toplu satış ve tüketim yerlerinin donanımlı araçlar ile daha etkin bir şekilde denetim ve kontrolü sağlanarak tüketiciye daha güvenli gıda arzı sağlanacaktır. Denetimlerdeki etkinliğin artması tüketici açısından olduğu kadar işletmelerimiz ve ülke ekonomisi açısından da önemlidir" diye konuştu.

Daha önce alınan 1 araçla birlikte toplam 3 gıda denetim ve numune nakil aracı ile kuyu temizleme kompresörü için kurdele kesildi. Daha sonra Vali Aksoy ve beraberindekiler araçları inceledi. Araçlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

DMO'dan donanımlı olarak alınan araçlarda birer adet +4 C'ye kadar soğutabilen 91 litrelik buzdolabı ve -18 C'ye kadar soğutabilen 85 litrelik dondurucu ile alınan numuneler ve evrakların konulabileceği dolaplar bulunuyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'a 3 Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement