Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Kültür Sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu (DT), "Bağdat Hatun" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.

04.04.2013 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Tiyatrosu (DT), "Bağdat Hatun" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.

Güngör Dilmen'in yazdığı, Bozkurt Kuruç'un yönettiği "Bağdat Hatun" oyununda Hande Gürler, Arif Yavuz, Özkan Gezgin, Ümit Dikmen, Evren Serter, Hülya Savaş, Neşe Arat, Cemalettin Çekmece, Recep Ayyıldız, Türker Alpugan, Yağmur Güngören, Ömer Polat, İlker Atatoprak, Gerçek Öner, Enis Tekerek, Elif Göksuner, Özlem Kamaloğlu, Bengi Ebru Atakan, Ender Şeviker ve Ömer Okatan rol alıyor.

İlhanlı devleti döneminde geçen tarihsel oyunda Bağdat Hatun'un, İlhanlı Ecesi olma uğruna kocasından, babası ve kardeşlerinden, doğmamış bebeğinden vazgeçmesi ve türlü entrikalarla devlet yönetimini ele geçirişi anlatılıyor.

Oyun, 9 ve 10 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-"1001 Gece Masalları" ve "Seslerle Anadolu"-

Samsun Devlet Opera ve Balesi ise "1001 Gece Masalları" adlı bale gösterisini sunacak.

Koreografisini Nugzar Magalashvili'nin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Taviş'in yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nurida'nın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı Şah'ın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nurida'nın eğlence düzenlemesini, Şah'ın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.

Eser, 6 Nisan Cumartesi günü Büyük Salonda sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 8 Nisan Pazartesi günü "Seslerle Anadolu" adlı müzikli gösteriyi izleyicilerin beğenisine sunacak. - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement