Samsun'da Yaklaşık 13 Bin Öğrenci Özel Okula Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Yaklaşık 13 Bin Öğrenci Özel Okula Gidiyor

Samsun\'da Yaklaşık 13 Bin Öğrenci Özel Okula Gidiyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen eğitim teşviki sayesinde özel okullarda doluluk oranının arttığını söyledi.

02.11.2015 15:24

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen eğitim teşviki sayesinde özel okullarda doluluk oranının arttığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullara giden öğrencilere teşvik verilmesiyle birlikte tüm Türkiye'de özel okula giden öğrenci sayısında artış yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü konu hakkında yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 102 bin öğrencinin özel okullara devam ettiğini ve bu rakamın Türkiye'deki toplam öğrenci sayısının yüzde 7'sine denk geldiği belirtildi. Ayrıca geçen yıl ise bu oranın yüzde 3 olarak gerçekleştiği açıklandı.

"SAMSUN'DA 4 BİN ÖĞRENCİ ARTIŞI OLDU"

Konu hakkında bir açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun'da bu yıl 12 bin 881 öğrencinin özel okullara gittiğini ifade ederek, "Geçen yıl Samsun'da 8 bin 903 öğrenci özel okullarda okuyordu. Bu ise toplam öğrencilerin yüzde 4'ü yapıyordu. Bu yıl ise 4 bin öğrenci artarak bu sayı 12 bin 881'e çıktı. Bu rakam da toplam öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 5'i yapıyor. Ben özel okullarımızın eğitim sistemimizdeki yerini oldukça önemsiyorum. Hedefimiz hangi öğretim kademesinde olursa olsun eğitim-öğretimin kalitesinin arttırılmasıdır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Yaklaşık 13 Bin Öğrenci Özel Okula Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement