Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Yeni Hizmet Binası Açıldı

Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği yeni hizmet binası açıldı.

15.02.2014 15:35

Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği yeni hizmet binası açıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi mezunlarının, mezun oldukları lisenin anısını yaşatma ve okula destek sağlama adına böyle bir derneği açmalarının büyük önem taşıdığına değinerek, "Maarif Koleji olarak başlayan ve 1955 yılında kurulan, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişme süreci içerisinde ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmek adına önemli bir misyon üstlenen okulumuz, bugün Anadolu Lisesi olarak faaliyetini sürdürmekte" dedi.

Lise döneminin, herkesin gençlik çağındaki birçok hatırayı canlı tutan ve hayat boyu hatırlanan en samimi duyguların geliştiği yaş grubunun oluşturduğu dönem olduğuna dikkati çeken Aksoy, şunları söyledi:

"Bu anlamda liselerde yaşanan hatıralar, arkadaşlıklar ve dostluklar daha sonraki yıllarda yaşanacak dostluklara ve arkadaşlıklara göre daha samimi ve daha saftır. Bu anlamda lise çağındaki dostlukların hayat boyu sürdüğünü hepimiz yaşıyor, görüyoruz. Sizlerin bir araya gelerek bu ortak duyguyu yaşatmak adına yaptığınız bu çalışmanızı takdirle karşılıyorum. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Levent Güneş ise şunları kaydetti:

"Büyüyen bir ülkenin yabancı dil eğitimi veren okullarının ve yabancı dil bilen öğrencilerinin olması amacıyla 23 Şubat 1955 tarihinde kurulmasına karar verilen okulumuzun mezunlarının bir araya gelerek oluşturdukları derneğimizin yeni hizmet binasının açılış töreninde birlikteyiz. Sizlerin emeği ve katkısı ile mezunlar evimizi Atakum ilçemizde hizmete açıyoruz. Bu konuda katkısı geçen tüm mezunlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Vali Aksoy'un yanı sıra Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement