Samsun Valisi Aksoy'dan Köy Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Samsun Valisi Aksoy'dan Köy Ziyareti

Samsun Valisi Aksoy\'dan Köy Ziyareti

Vali Hüseyin Aksoy, Canik ilçesine bağlı Başalan köyünü ziyaret etti.

09.07.2013 15:42

Vali Hüseyin Aksoy, Canik ilçesine bağlı Başalan köyünü ziyaret etti.

Vali Aksoy,  köyde ilk olarak Başalan Cumhuriyet İlkokulu'nu gezdi.

Okulun yeterli sayıda sınıfı olmadığı için okul bahçesine inşa edilen barakaların yerine 8 derslikli bina inşa edileceğini anlatan Aksoy, okula ek bina yapımının 2013 yılı yatırım programına alındığını söyledi.

Okul bahçesinde vatandaşların ve muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, vatandaşların köye lise yapılması talebi üzerine, konuyla ilgili araştırma yapacaklarını belirtti.

Aksoy, "Lise konusunu Milli Eğitim müfettişlerine incelettirmemiz gerekiyor. Bizim buradaki potansiyelimiz nedir, burada bir lise açıldığında bunu besleyecek kadar öğrenci var mıdır? Bunları inceleyeceğiz. Zaman zaman çeşitli bölgelerden bu tür talepler geliyor. Okullarımızı yapıyoruz. Okul bitiyor, bir kaç yıl sonra okul kapanmak zorunda kalabiliyor. Onun incelemesini gayet iyi yapmak lazım. İhtiyaç varsa tabi ki yapılır" dedi.

Aksoy, çocukların eğitim alma hususunda bütün anne babaların gerekli hassasiyeti göstermesini de istedi.

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Başalan Köyü Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti. Aksoy'un gezisi sırasında yanına gelen çocuklar, bilgisayar isteğinde bulundu.

Köy pazarını da gezen Vali Aksoy, esnafla ürünler ve fiyatları hakkında sohbet etti, pazar yeri yanındaki çay evinde vatandaşlarla bir araya gelen Aksoy, buradaki gezisinin ardından Çayırkent Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Valisi Aksoy'dan Köy Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement