Sandıklı'da 30 Yıllık Gelenek - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da 30 Yıllık Gelenek

Sandıklı\'da 30 Yıllık Gelenek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde 30 yıldır devam eden toplu kestane toplama geleneği, bu yıl da yaşatıldı.

18.10.2012 11:24

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde 30 yıldır devam eden toplu kestane toplama geleneği, bu yıl da yaşatıldı.

Karacaören köyünde köyün ortak malı olan 50 ağaçtan kestane toplama geleneği bu yıl da tekrar etti. Köy muhtarlığından cami hoparlörü ile yapılan anons üzerine sabah namazından sonra Kestane Deresi'ne giden köylüler, ortak malları olan 50 kestane ağacından kestane topladı. Köy sakinlerinden Recep Gürpınar, "Bu ağaçlar köyümüzün ortak malı. Muhtarlık ilan etmeden, gidip kestane toplanmaz" derken, Ahmet Arık ise, "Herkes kestane toplayacağı ağaca ip ya da bez bağlar. O ağaç onun olur. Başkası o ağaçtan kestane toplamaz. Bu yıllardır böyle. Köyümüzde herkes kurallara uyar" diye konuştu.

Hatice Sarı isimli köylü de, "Sabah anonsu duyunca çocuğumu okula gönderip, kestane toplamaya gidiyorum" şeklinde konuştu.

Köylülerin topladıkları kestanenin bir bölümünü kendileri için ayırdıkları, bir bölümünü ise sattıkları belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da 30 Yıllık Gelenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement