Şanlıurfa'da Turizm Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Turizm Çalışmaları

Şanlıurfa\'da Turizm Çalışmaları

Şanlıurfa Turizm Platformu, kentteki turizm mekanlarının sorunlarını bir ropor halinde üyelerine sundu.

09.01.2014 18:05

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) koordinasyonuyla oluşturulan Şanlıurfa Turizm Platformu, kentteki turizm mekanlarının sorunlarını bir ropor halinde üyelerine sundu.

ŞUTSO konferas salonunda yapılan toplantıda, sorunların çözümüne ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa'nın 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve peygamberler şehri olarak kabul edildiğini belirtti.

Kentin kültür ve turizm yönüyle çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyelin yeterince kullanılmadığını savunan Seçilmiş, "Bir şehrin kültür ve turizmde önemli bir yere  gelmesi için bazı hususların yerine getirilmesi lazım. Bunlardan birincisi, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, ikincisi tarihi yerlere fonksiyon kazandırılması ki bu kunda sıkıntımız var. Hala şehrin göbeğinde olmasına rağmen fonksiyon kazandıramadığımız kültürel değerler var. Üçüncüsü ise bence en önemlisi tanıtım ve pazarlama. Bizim asıl sorunumuz tam olarak burada. Varlıklarımızın tanıtımını ve pazarlamasını iyi yaparsak çok iyi yerlere geleceğiz" şeklinde konuştu.

Platform Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı'da, yaklaşık dört aylık bir çalışma yaptıklarını ve kent genelindeki tüm tarihi ve turistik mekanları incelediklerini söyledi.

İnceleme sırasında esnaf ve vatandaşların görüşlerini aldıklarını belirten Yazmacı, Balıklıgöl, Harran, Eyüp Nebi gibi ziyaretçisi bol olan mekanlarda daha titiz bir çalışma yaptıklarını aktardı.

Amaçlarının Şanlıurfa'da ki tarihi ve turistik mekanları daha cazip bir hale getirmek olduğunu vurgulayan Yazmacı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 4 aydan beri sahada platform üyeleri arkadaşlarla çalışıyoruz. Harran'dan Yukarı Fırat Havzası'na kadar ne kadar tarihi, turustik ve turizm mekanı olmaya aday yer varsa hepsini gezdik, inceledik, roporlad hazırladık. Şanlıurfa gerçekten bir turizm cenneti. Biz bu cenneti dahada cazip hale getirmek için çalışıyoruz. Tuttuğumuz roporları burada bulunan üyelerimize sunduk onlarla sorunları nasıl çözeriz, insanları buralara daha çok nasıl çekeriz konusunda bilgi alışverişinde bulunduk." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Turizm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement