Şanlıurfa'nın 2050 Yılına Kadar İçme Suyu Karşılanıyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'nın 2050 Yılına Kadar İçme Suyu Karşılanıyor

Şanlıurfa\'nın 2050 Yılına Kadar İçme Suyu Karşılanıyor

Şanlıurfa Belediyesi içme suyu 2.kısım arıtma tesisi inşaatında hummalı çalışmalar aralıksız devam ediyor.

27.06.2013 16:58

Şanlıurfa Belediyesi içme suyu 2. kısım arıtma tesisi inşaatında hummalı çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Tamamlandığında kentin 2050 yılına kadar su sorunun ortadan kalkacağı belirtildi. Şanlıurfa Belediye ile Devlet Su İşleri tarafından ortaklaşa yürütülen içme suyu 2. kısım arıtma tesisi inşaatı yaklaşık 2 aydır devam ediyor.

İki kısımdan oluşan tesisin birinci kısmında içme suyu arıtma, ikinci kısmında da Şanlıurfa'da yeni imara açılan bölgelerde yapımına başlanan 7 depo, 7 pompa istasyonu ve 30 kilometrelik isale hattı olacak. Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 270 bin metreküp iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600 bin metreküpe çıkacağı kaydedildi. Şanlıurfa'nın önümüzdeki 30-40 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılayacak olan içme suyu 2. kısım arıtma tesisi için Dağ Eteği'nde 2 adet, Maşuk'ta 2 adet, Direkli'de 1 adet, Yenice'de 1 adet, Karaköprü'de 1 adet olmak üzere toplam 7 adet depo, 7 adet pompa istasyonu yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, "Şuanda 2. içme suyu arıtma tesisinin inşaat çalışmaları devam ediyor. 3 yıl gibi bir sürede tamamlanması bekleniliyor. DSİ Genel Müdürlüğümüz ile ortaklaşa disiplinli bir şekilde 2012 yılında ihale edildi. 2013'ün Ocak ayında inşaat çalışmaları başladı. İçme suyu arıtma tesisi 2 kısımdan oluşuyor. İnşaat yeri mevcut arıtma tesisinin hemen yanında. 1. kısmında arıtma tesisi, 2. kısmında ise depo pompa istasyonu ve ana isale hattı bulunuyor. 2. arıtma tesisini yapma amacımız ise mevcut arıtma tesisi Şanlıurfa'nın ihtiyacına yanıt veriyor ancak imara açılan yen bölgelere 2. etaptan su verilmesi planlanıyor. Buralar Dağ Eteği, Sırrın, Sırrın Karşıyaka, Karaköprü, Maşuk ve Yenice Mahalleleri. Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 270 bin metreküp iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600 bin metreküpe çıkarılmış olacak. Bu da Şanlıurfa'nın önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması anlamına gelmektedir. Şunu söyleyelim biz bu projenin fazla reklamını da yapmadık. Çünkü onlarca böyle büyük proje yaptık. Dolayısıyla öyle büyük reklamlar yapıp insanlarımızın başına her defasında kalkmadık. Ancak Eski Başkan Bahçıvan sayesinde bunun reklamı belki de iyi yapılmış olacak. Yani bizlerin göreve Urfa'ya hizmet etmektir. Seçilen bir başkanın ve ekibinin görevi mevcut sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Bundan normal bir şey yoktur. Urfalıların parasını Urfalılar için harcıyorsunuz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'nın 2050 Yılına Kadar İçme Suyu Karşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement