Şaphane'de Köylü Kadınlara "Cenaze Yıkama" Kursu - Son Dakika
Yerel

Şaphane'de Köylü Kadınlara "Cenaze Yıkama" Kursu

Şaphane ilçesine bağlı Çamköy'de, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezince kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu başlatıldı.

03.01.2012 11:00

Şaphane ilçesine bağlı Çamköy'de, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezince kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu başlatıldı.

İlçe Müftüsü Ömer Ahmet Kayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun usta öğretici Hacer Özaytaş tarafından verildiğini bildirdi.

Özellikle vefat eden kadınların cenazelerinin yıkanmasında sorunlar yaşandığını dile getiren Kayalı, "Çamköy'de Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak sorunu çözdük. 32 saatlik kurs süresince kursiyerlere cenaze ile ilgili temel kavramlar, ölmek üzere olan ve ölen kişiye neler yapılması gerektiği, cenaze yıkama, kefen ve kefenleme, kefen çeşitleri, cenaze namazı ve duaları, cenaze namazının kılınması, defin, şehitlik kavramı ve şehit cenazesinde yapılacak işler hakkında bilgi verilecek" dedi.

Şaphane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bayri ise kurs sonunda başarılı olacak kursiyerlere sertifika verileceğini kaydetti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şaphane'de Köylü Kadınlara 'Cenaze Yıkama' Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement