Sarıgöl'de Kızılay Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Kızılay Haftası Etkinlikleri

Sarıgöl\'de Kızılay Haftası Etkinlikleri

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Kızılay Etkinlikleri kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu’ndan 50 öğrenci kan bağışında bulundu.

02.11.2016 14:32

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Kızılay Etkinlikleri kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu'ndan 50 öğrenci kan bağışında bulundu.

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Bahçesinde düzenlenen kan bağışını öğrenciler Kızılay'ın mobil aracında verdiler. Kan bağışının ardından Sarıgöl Kızılay Şubesi başkanı Yusuf Tüfekçi tarafından öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Tüfekçi, "Kızılay sadece kan toplayan bir kurum değildir. Kızılay, felaketlerde ilk olarak olay yerine giden ve vatandaşlara her türlü yardımı yapan bir kurumdur. Kızılay kanları toplamakla kalmıyor, toplanan kanları üç üniteye ayırarak üç hayat kurtarmaktadır. Evi yanan vatandaşlara, yardıma muhtaç olanlara dar günlerde hep yanında olmaktadır" dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Berk Arkan da öğrencilere kan ve faydaları hakkında bilgiler verdi. Kan bağışların sadece yaz aylarında değil kış aylarında da verilebileceğini belirten Arkan, "Halk arasında kış aylarında kan verimi azaldığı şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır. Kan bağışı her zaman verilebilmektedir. Kış aylarında verilen kan vücudu daha zinde tutar ve ısınmasını sağlar. Kan bağışı yapan kişinin kanları yenilenmektedir. Sağlıklı olan her vatandaşımız 18 yaşından sonra kan vermeye başlayabilir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Kızılay Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement