Sarıoğlu; "Emekliler İçin İntibak Yasası Çıksın' - Son Dakika
Yerel

Sarıoğlu; "Emekliler İçin İntibak Yasası Çıksın'

Sarıoğlu; "Emekliler İçin İntibak Yasası Çıksın\'

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekliler arasındaki fiyat farkının kapanması için hükumetten destek istedi.

12.09.2015 12:55

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekliler arasındaki fiyat farkının kapanması için hükumetten destek istedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaptığı açıklamada 2003 yılından önce emekli olan vatandaşların 2003 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşları arasında büyük fark olduğunu söyledi.

Bu mağduriyetin çözülmesi gerektiğini altını çizen Sarıoğlu şöyle konuştu:

"Biz dernek olarak sürekli genel merkezimizle irtibat halindeyiz. Biz yıllardan beri emekliye intibak yasası çıkartılsın emekliler arasındaki bu maaş dengesizliği ortadan kaldırılması için mücadele veriyoruz. 2000 yılı öncesi emekliler için bir nebze olsun intibak yasası geçtiğimiz yıllarda çıktı. Ama bizim istediğimiz gibi çıkmadı. İntibak yasasının anlamı şu herkes ödediği pirim karşılığında düzenli bir şekilde maaşını alması lazım. Kendimden örnek vereyim 25 sene yer altı maden ocaklarında çalıştım şuanda aldığım maaş bin 700 TL fakat yeni emekli olan arkadaşlarımız 2003 yılında çıkan yasayla emekli olan arkadaşlarımız 3 bin TL civarında maaş almaktadır. Arkadaşlarımız uzun yıllar çalıştı hak ettiler alıyorlar alacaklar. Biz diyoruz ki 2003 yılından önceki bütün emeklilere de bu yasanın çıkartılması ve bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Biz ülkemizi idare eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül zamanında bu konuyu getirmiştik. Kendisi de anlayışlı davranmıştı ekip arkadaşlarıma söyleyeceğim bu düzenlemeyi yaptıracağım demişti. Biz ondan sonra ilgili bakan ve partinin en üst kademelerindekilere genel kurullarda, toplantılarda gerek Zonguldak'ta gerekse Ankara'da sürekli bu intibak yasasının çıkmasını emekliler arasındaki bu adaletsiz maaş dağılımına son verilmesini talep ettik. 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan bütün toplantılarda biz intibak yasası ile ilgili sıkıntılarımızı dile getirdik. Fakat şuana kadar bizim istediğimiz gibi bir intibak yasası çıkmadı. Geçtiğimiz cumartesi günü istişare toplantısı yapıldı Zonguldak'ta ilgili milletvekillerine biz emekliler için gerekli yasanın çıkmasını bu maaş adaletsizliğinin ortandan kaldırılmasını talep ettik. Toplantıda bulunan bütün arkadaşlarda bu konunun çok önemli olduğunu bu sorununu bir an önce çözüm bulmasını istediler. Herkes bizi haklı görüyor. Ama neticede yasalar parlamentodan çıkıyor. Ülkemizin bu zor şartlar altında terör devam ederken biz bu işin üstüne fazla gitmek istemiyoruz. İstiyoruz ki ülkemizi istemeyen bu dış güçler bir taraftan ülkemizle uğraşırken ömrünü ülke kalkınsın diye çaba sarf eden emekli arkadaşlar bizler sağduyulu hareket ediyoruz ve olayların bir an önce sona ermesini istiyoruz. Yüzü maskeli eli silahlı insanlıktan nasibini almamış insan azmanları ülkemizi rahatsız etmekte askerlerimiz ve polisimiz şehit düşmekte. Ben şehit düşen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizde huzur sağlamak isteyen ve ülkemizi idare eden bütün devlet güçlerimize ve siyasetçilerimize Allah kolaylık versin bizde her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıoğlu; 'Emekliler İçin İntibak Yasası Çıksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement