Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan, evli ve 5 çocuk babası Hüseyin Ezer (85), 1973 yılında gazeteci olarak izlediği Suriye- İsrail savaşı dahil, meslek hayatında yaşadığı anıları anlattı.
Gazeteciliğe 1958 yılında başlayan Ezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek hayatına İskenderun'da yayınlanan Körfez gazetesinde başladığını söyledi.
Yerel yayın yapan gazetede bir yıl çalıştıktan sonra Hürriyet gazetesi ve TRT'nin temsilciğini aldığını anlatan Ezer, " Türkiye'de Milliyet gazetesi hariç şimdiye kadar yayınlanan ulusal ve yerel birçok gazetede çalıştım. Anadolu Ajansı, Hürriyet, Tercüman, Cumhuriyet, Son Havadis, Akşam, TRT, Fotospor, Fotomaç, Ankara Zafer, Hatay Körfez gazetesinde çalıştım. Ayrıca Reyhanlı Postası adı altında mahalli gazete çıkardım" dedi.
Ezer, 1973 yılında Suriye-İsrail arasında çıkan savaşı takip ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Evde oturduğum normal bir günde Adana'dan aldığım telefon sonucu savaşa gideceğimi öğrendim. Karayoluyla bir gün süren yolculuğun ardından Suriye'nin Halep kentine varan ilk Türk gazeteci bendim. Ramazan ayı olduğu için çok sıkıntı çektim. Ağır şartlar nedeniyle orucumu tutmakta zorluk yaşadım. Gördüğüm manzara korkunçtu. Hava saldırıları sırasında atılan bombalardan çocukların feci şekilde öldüğüne şahit oldum. Oradan yaptığım haberleri zarfa koyarak Türk konsolosluğu kanalıyla Türkiye'de çalıştığım kurumlara ulaştırdım. 12 gün boyunca kaldığım savaş ortamında oldukça kötü olaylarla karşılaştım. Yaklaşık 350 civarında medya mensubu vardı. Herkes, ülkesine savaşın ortaya çıkardığı acı görüntüleri ulaştırmaya çalışıyordu. Savaş muhabirliği, çok önemli bir meslektir. Ölümle karşı karşıya kalmanız içten bile değil. 3 kez ölümle karşı karşıya kaldım. Bulunduğumuz otelin çevresine sürekli bomba yağıyordu. Tanık olduğum manzaralar oldukça vahimdi. Türkiye'ye zor şartlarda gönderdiğim haberler çalıştığım kurumun manşetine taşınıyordu."
Türkiye'de meslek hayatı boyunca 24 kurumda çalıştığı belirten Ezer, "Halen aktif çalışma hayatıma devam ediyorum. Çalıştığım dönemlere ait ve gazetelerin manşetine çıkan haberlerimle ilgili gazeteleri halen arşivimde saklıyorum. 24 gazeteci kimliğim bulunuyor, hatıra olsun diye hiçbirini atmadım. 50 yılı aşan gazeteleri saklıyorum. Benim için gazetecilikten emekli olmak diye bir şey yoktur. Bizim zamanımızda teknoloji olmadığı için gazetecilik kolay yapılmıyordu" diye konuştu.
Reyhanlı'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya devam eden Ezer, "Gazeteciliğe yeni adım atacak gençlere doğru haber vermelerini, mesleklerini sevmelerini ve kamuoyunu aldatmamalarını tavsiye ediyorum" dedi. - Hatay
Son Dakika › Yerel › Savaş Muhabiri Ezer Anılarını Anlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?