Türkiye'nin en dinamik, en modern ve en donanımlı hastanelerinden biri olarak ülkesine ve dünyaya uluslararası kalite standartlarda nitelikli sağlık hizmeti sunduklarını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, JCI uluslararası kalite akreditasyon belgesini almak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Sezer, nitelikli 300'ü aşan akademisyen ve uzman kadrosu, yüksek teknolojik donanımı, 600 yatak kapasitesi, 34 anabilim dalı ile hastanenin adından söz ettirmeyi başarmış, referans sağlık kurumlarından biri olduğunu kaydetti. Kanser hastalıklarının tanı ve tedavisinde oldukça başarılı çalışmalar yapılan Radyasyon Onkolojisi biriminin Türkiye'nin önde gelen birimlerinden biri olarak son derece donanımlı teknolojik cihazlarla hizmet verdiğini anlatan Sezer, "Birimin bünyesinde, yoğunluk ayarlı radyoterapi uygulayabilen IMRT ve üç boyutlu konformal radyoterapi uygulayabilen 2 adet lineer hızlandırıcı bulunmaktadır. Radyasyon Onkolojisi birimindeki bu cihazlar derin ve yüzeysel tümörlerin tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınan, dünyadaki en son teknolojik alt yapıya sahip cihazlardır. Birim, teknolojideki tüm gelişmeleri takip ederek, insan odaklı yaklaşımı ile kanser hastalarının moral desteğini de ön planda tutmaktadır. Alanında ulusal ve uluslararası sertifikalara sahip deneyimli akademisyen ve uzman kadrosu, kişiye özel tedavi yöntemlerinin uygulanması ile uluslararası hastalara hizmet veren bir birimdir. Radyasyon Onkolojisi birimi uzmanları alanında bir çok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluştan sertifika ve belgeleriyle kalitelerinde dünyada söz ettirmeyi başarmaktadırlar. ESTRO (Europian Society for Radiotherapy and Oncology), ESMO (Europian Society of Medical Oncology), GMP (Good Manifacturing Practice) İyi Klinik Uygulamalar Belgesi, GCP (Good Clinical Practice), Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yeterlilik Belgesi gibi bir çok ulusal ve uluslararası kalite standartlarında hizmet verilmeye başlanmıştır" dedi.
Nükleer Tıp birimindeki, yüksek teknolojiye sahip, PET-BT cihazı ile tek bir görüntüde vücudun tüm alanlarının üç boyutlu incelemesinin yapılabildiğini söyleyen Sezer, "PET-BT yöntemi ile kanser odakları ve metastaz bölgeleri anatomik değişiklikler meydana gelmeden erken evrede saptanabilmektedir.Nükleer Tıp biriminde kemik yoğunluğu ölçebilen, kemik sintigrafisi yapabilen cihazlar da mevcuttur. Birim, akademik bir ortamda hizmet vermesine karşın dünyada maliyeti düşük; ama hizmet kalitesi yüksek bir ortamda tedavi görebilmeyi sağlar. Nükleer Tıp birimi bu özellikleriyle tiroit hastalıklarının tedavisi ve kanser hastalıklarının erken tanı ve tedavisi ile evrelemesi konusunda isim yapmış bir birimdir. Birim akademisyen ve uzmanları EANM (European Association of Nuclear Medicine) uluslararası kalite standartlarında hizmet vermeye başlamışlardır" dedi. - ISPARTA
Son Dakika › Yerel › Sdü Hastanesi Kanser Tanı ve Tedavisinde Marka Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?