Şebnem Hanım Hemcinslerine Örnek Olacak - Son Dakika
Yerel

Şebnem Hanım Hemcinslerine Örnek Olacak

Şebnem Hanım Hemcinslerine Örnek Olacak

Aydın’da 36 yaşındaki bir kadın hazırladığı projeye aldığı devlet desteği ve kurduğu işletme ile hemcinslerine örnek oldu.

24.03.2015 08:43

Aydın'da 36 yaşındaki bir kadın hazırladığı projeye aldığı devlet desteği ve kurduğu işletme ile hemcinslerine örnek oldu. 2014 yılında hazırladığı proje ile 1 milyon 704 bin 201 TL bütçeli bir tesis kurarak yüzde 55 geri ödemesiz destek alan Şebnem Uysal, Aydın'da kanatlı sektöründe faaliyet gösteren önemli isimlerden biri haline geldi.

Aydın'da Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım alt tedbiri kapsamında proje sunan kadın girişimci Sabiha Şebnem Uysal, Çine ilçesine modern bir et tavuğu üretim tesisi kurarak girişimci kadınlara örnek oldu. Aldığı destek ile tesisinin inşaatını tamamlamayı başaran Uysal, hayatının değiştiğini ve ömür boyu sürecek bir iş ve işyerine sahip olduğunu belirtti. Uysal, 1 milyon 704 bin 201 TL tutarındaki projesinin 692 bin 641 TL'lik kısmını geri ödemesiz hibe desteği olarak aldığını belirtti.

"KADINLAR KENDİNE GÜVENSİN"

Kadınların aslında çok başarılı ve girişimci bir ruha sahip olduklarını ancak pek çok kadının da hayalini kurduğu işe kendine güveni olmadığı için kavuşamadığını belirten Şebnem Uysal, "1979 İzmir doğumluyum. Turizm üzerine eğitim aldım. Ancak eşimle birlikte bu sektörde faaliyet göstermeye karar verip proje hazırladım. Aldığımız destek sayesinde tesisimizi inşaatını yaptık. Makine ekipmanlarımızı kendi imkanlarımızla tedarik ettik. Projemiz yüzde 55 oranında destek almaya da hak kazandı. Kanatlı sektörü ile başladığımız işimize ilerleyen zamanda büyükbaş hayvancılığı da dahil etmek istiyoruz. Bu yönde de proje çalışmalarımız devam ediyor. Ben kadın girişimci olarak et üretim sektöründe kadınında başarılı olabileceğini göstermeye çalıştım. Bu tür devlet destekleri yatırım yapacaklar için büyük fırsattır. Tüm girişimci kadınlar devlet desteklerini değerlendirerek her alanda başarılı olabileceklerini göstermelidir" diyerek hemcinslerini iş dünyasına atılmaya çağırdı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şebnem Hanım Hemcinslerine Örnek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement