Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı'ndan 7 Türkiye Şampiyonluğu - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı'ndan 7 Türkiye Şampiyonluğu

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı\'ndan 7 Türkiye Şampiyonluğu

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı Antalya’da yapılan Wushu Türkiye Şampiyonası’nda 7 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği ve 1 de üçüncülük elde etti.

29.12.2015 10:20

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı Antalya'da yapılan Wushu Türkiye Şampiyonası'nda 7 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği ve 1 de üçüncülük elde etti.

Türkiye Wushu Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan minik, yıldız, genç ve büyük kategorilerinde Wushu Türkiye Şampiyonası 20-25 Aralık tarihleri arasında Antalya ilinde yapıldı. Ülkemizde bu branşta faaliyet gösteren tüm kulüplerin yaklaşık 1000 sporcu ile katıldığı şampiyonaya Selçuklu Belediyesi Wushu takımı 16 sporcu ile katıldı. Mavi-beyazlı sporcular tüm kategorilerde mücadele ederken 7 şampiyonluk, 3 ikincilik ve 1 de üçüncülük almayı başardı. Derece alan sporcular ve kategorileri şu şekilde oluştu:

"Abdullah Yılmaz minik erkekler 38 kg Türkiye birincisi, Havvanur Bıyıklı minik bayanlar 23 kg Türkiye birincisi, Ekin Demiryakan minik bayanlar 25 kg Türkiye ikincisi, Selim Oyur yıldız erkekler 48 kg Türkiye ikincisi, Büşra Erdem büyük bayanlar geleneksel Fan (Yelpaze) Türkiye birincisi, Sinan Gümüştekin büyük erkekler geleneksel Fan (Yelpaze) Türkiye birincisi, İbrahim Ali Alanyurt minik erkekler Modern Gunshu (Sopa) Türkiye birincisi, Hilal Yüzbaşıoğlu minik bayanlar Geleneksel Gun (Sopa) Türkiye ikincisi, Muhammet Enes Bayraktar genç erkekler geleneksel Gun (Sopa) Türkiye birincisi, Ahmet Yasin Özmen genç erkekler Geleneksel Cailifo (Boş el) Türkiye üçüncüsü."

Selçuklu Belediyesi Kulüp Başkanı A. Ziya Yalçınkaya Wushu takımının Türkiye şampiyonasında elde ettiği başarılı sonuçların büyük sevinçle karşılandığını söyleyerek, "Kulübümüzde faaliyet gösterdiğimiz tüm branşlarda takımlarımızın ve sporcularımızın elde ettiği başarılı sonuçlar kulüp olarak bizi oldukça mutlu ediyor. Aldığımız başarılı sonuçların yanı sıra bizleri mutlu eden diğer önemli unsur ise sporcularımızın tamamının alt yapımızda yetişmiş olması. Wushu takımında bu başarıları elde eden sporcularımız spor okullarımızdan seçilip yetiştirilmiş ve yarışmacı sporcu olarak bu seviyelere getirilmiştir. Alınan bu başarılı sonuçlar bizim için büyük öneme sahip. Sporcularımızı kutluyor ve onların bu başarısında emeği geçen antrenörlerimiz ve ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Wushu Takımı'ndan 7 Türkiye Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement