Şemdinli'de Esnaf Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Şemdinli'de Esnaf Toplantısı Düzenlendi

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı "Esnaf Toplantısı" düzenledi.

10.02.2015 17:05

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı "Esnaf Toplantısı" düzenledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıda konuşan Kaymakam Murat Öztürk, ilçeyle ilgili sorunları ele alıp çözmeye çalışacaklarını, çözemeyecekleri sorun ve sıkıntıları da devletin daha üst birimlerine ileteceklerini söyledi.

Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz da belediye olarak üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin ise Irak ve İran'a sınırı olan ilçenin ticari bakımından merkez olabileceğini söyledi.

Tekin, "Bölge şartları göz önüne alındığında, halkın içinde olduğu ekonomik ve günlük yaşamda karşılaşılan bazı bürokratik sıkıntılar halkın geleceğe güvenle ilerlemesini engellemekte ve bu durum beraberinde sosyal bir çöküntünün yaşanmasına neden olmaktadır" dedi.

Yıllarca birçok kez sorunlarını çeşitli şekillerde dile getiren Şemdinli'nin hiçbir zaman tam anlamıyla somut çözümler elde edemediğini belirten Tekin, yapılan işlerin de sorunların tam olarak giderilmesine yardımcı olmadığına işaret etti.

Ekonomik ve kültürel anlamda ilçenin sorunlarına eğilme gereğinin artık kaçınılmaz olduğunu belirten Tekin, "Özellikle son zamanlarda ticari anlamda yaşananlar, ilçemizde acil ve somut adımların atılmasını gerektirmektedir. Halkın sıkıntılarını çözecek ve en azında geleceğe güven ile bakacak bazı gelişmelerin yaşanması ilçemize huzur getirecek" dedi.

Toplantıya, STK temsilcileri, kurum amirleri ve esnaflar katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şemdinli'de Esnaf Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement