Sendikaların 'Meb Yasa Tasarısı' Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Sendikaların 'Meb Yasa Tasarısı' Tepkisi

Sendikaların \'Meb Yasa Tasarısı\' Tepkisi

Kayseri'de, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, sendikalar protesto etti.

26.02.2014 13:50

Kayseri'de, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, sendikalar protesto etti.

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen 2 Numaralı Şube Başkanlığı üyeleri, kent meydanında toplanarak, tasarıyı protesto etti. Eğitim-Sen üyeleri şube binası önünde toplandıktan sonra, sloganlar ile kent meydanına yürüdü. Sendika üyeleri kent meydanın da buluştuktan sonra bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, Tasarının pimi çekilmiş bomba olduğunu söyledi. Benli, "Emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime de el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan 'Ben yaptım oldu' anlayışı ile hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan bu tasarı önümüzde ki günlerde eğitim hayatımızın yangın yerine çevirecektir" dedi.

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal ise, "17 Aralık rüşvet operasyonu sonrasın da yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini tamamen kendi kontrolü altına almak için düğmeye basmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halat çeken grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sendikaların 'Meb Yasa Tasarısı' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement