Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu

Şenkaya\'da Kurtuluş Coşkusu

Erzurum'un Şenkaya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

07.04.2012 15:34

Erzurum'un Şenkaya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Hükümet Konağı'nda tebrikler kabul edildi. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Şenkaya Lisesi öğrencileri savaş yıllarında halkın göç etmesini kağnı araçlarıyla canlandırdı. Temsili kurtuluş sırasında Türk askeri rolündeki bir öğrencinin "Mermum bitti" diye bağırması davetlileri güldürdü. Ardından Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Garnizon Komutanı Atakan Alper ve Belediye Başkanı Görbil Özcan, halkın, öğrencilerin ve askerin bayramını kutladı.

Şiirlerin okunduğu törende Şenkaya Lisesi folklor ekibi de bir gösteri yaparken, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceğe giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlamalarda Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu güreş ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Belediye Başkanı Özcan, "Bölgemizde eşi benzeri görülmemiş soykırım yapılmıştır. Şenkaya'mız ve yöremizde savaşamayan yaşlı, çocuk ve kadınları katletmişlerdir. Bunu Anadolu toprağında doğan herkes bilir. Çünkü canından can vermişlerdir. İlçemiz ve tüm vatanımız dün imanıyla, kurşunuyla, baltasıyla, dirgeniyle karşı koymuşlardır. 7 Nisan 1918'de Kuvayi Milliye ve Ulu Önder Atatürk'ün önderliğindeki düzenli birliklerin mücadelesi ile bağımsızlığımıza

kavuşmuşuz ve düşmandan kurtulmuşuzdur" dedi.

Kutlama programı, resmi geçitle sona erdi. Program sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen güreş müsabakaları ise adeta nefes kesti. Kıran kırana geçen güreş müsabakalarında dereceye giren güreşçilere ödül verildi.

Kutlamalara, Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Garnizon Komutanı Atakan Alper, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Gümüşcü, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement