Şereflikoçhisar'da Yeni Tuzla Projeleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Şereflikoçhisar'da Yeni Tuzla Projeleri Anlatıldı

Şereflikoçhisar'a kazandırılan yeni tuzlaların üretim planları, işletme sahiplerince vatandaşlara anlatıldı.

03.01.2012 17:20

Şereflikoçhisar'a kazandırılan yeni tuzlaların üretim planları, işletme sahiplerince vatandaşlara anlatıldı.

Hamzalı köyü muhtarlık binasında gerçekleşen toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), Planlama Genel Müdürlüğü ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı temsilcileri katıldı.

Şereflikoçhisar Tuz Gölü Maden Tuz ve Kimya Sanayi firması ile Tuz Makineleri İmalat ve Nakliye firması tarafından alınan tuzlaların projeleriyle ilgili brifing veren MGS Proje Müşavirlik ve Mühendislik firmasından Maden Mühendisi Burcu Kuz, Hamzalı köyü Drouç mevkisi Tuzgölü Havzası'nda tuzlanın 500 hektarlık alanının alındığını fakat üretimin 480 hektarlık alanda gerçekleşeceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ise ilçeye kazandırılan tuzlaların ülke ekonomisi için önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Altuğ, "10 tuzlanın hepsini toplasak mevcut tuzlaların bir tanesinin üçte ikisi etmez. Şereflikoçhisar'ın umudu geleceği ÇET raporundan çıkacak olan olumlu karara bağlı., Tuz Gölü'nü ilçe olarak kaybettiğimiz zaman Şereflikoçhisar ilçe ekonomisi tamamen yok olur" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şereflikoçhisar'da Yeni Tuzla Projeleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement