Milli Mücadele'ye destek vermek için çıktığı yolda donarak şehit olan Şerife Bacı'nın ismi, Maltepe Altayçeşme Mahallesi'ndeki bir parka verildi.
Maltepe Belediye Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'dan kağnılara yüklenen cephaneleri Kastamonu'ya götürmek için harekete geçen ve yolda donarak şehit olan Şerife Bacı'nın adını, Altayçeşme Mahallesi Uçar Sokak'ta bulunan bir parka verdi.
Ayrıca belediye tarafından açılacak, şiddet yaşayan ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan kadınlara yönelik olarak çalışmalarını sürdürecek "Kadın Danışma Merkezi"ne de, felsefe alanındaki önemli çalışmalarıyla tanınan Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü İonna Kuçuradi'nin adının verilmesi, oy birliğiyle kararlaştırıldı. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Şerife Bacı'nın Adı Maltepe'de Yaşayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?