Serin: "Herhangi Bir Öğrencimizin Açıkta Kalması Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Yerel

Serin: "Herhangi Bir Öğrencimizin Açıkta Kalması Söz Konusu Değil"

Serin: "Herhangi Bir Öğrencimizin Açıkta Kalması Söz Konusu Değil"

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna ilişkin, "Herhangi bir öğrencimizin açıkta kalması söz konusu değil" dedi.

10.09.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna ilişkin, "Herhangi bir öğrencimizin açıkta kalması söz konusu değil" dedi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda liselerde oluşacak kontenjan sayılarını açıkladı.

Eğitim öğretim yılana 125 lise ile başlayacaklarını kaydeden Serin, "Okul öncesi öğrencilerimiz okullarına başladı. Bu hafta uyum eğitimi verilecek. Velilerimizde bu eğitime iştirak edecekler. Önümüzdeki hafta da bütün okullarımız eğitim öğretime başlayacak. Geçen sene bizim 513 bin öğrencimiz vardı ilimizde toplam. Bu yıl 543 bin öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak" açıklamasını yaptı.

Geçen yılla göre bu yıl 30 bin öğrenci artışı olduğuna dikkat çeken Serin, "30 bin öğrenci artışımız söz konusu. 8. sınıftan mezun olup 9. sınıfa başlaması gereken 39 bin öğrencimiz vardı. Bizim fiziki şartlarımız yaklaşık 31 bin öğrenciye karşılık geliyordu. Bununla ilgili hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyecek şekilde gerekli kontenjan düzenlemelerini yaptırdık. SBS puanı sonucunda anadolu lisesine yerleşemeyen öğrenciler meslek liselerine yerleşecekler. Şu anda kayıtlar devam ediyor. Bize yansıyan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Kontenjan sınırlaması olmayacağını ve kayıt olamayan öğrencinin olmadığını dile getiren Serin, "Herhangi bir kontenjan sınırlaması ve kayıt olamayan öğrenci söz konusu değil. Biz bu işlemlerin bu hafta bitmesini arzu ediyoruz. İnşallah eğitim öğretim sezonu başlayacak ve boşta öğrencimiz kalmayacak. Zaten biliyorsunuz Ramazan ayının son günleriydi bakanlığımız bizi Ankara'ya çağırdı. Bu yerleşemeyen öğrencilerle ilgili biz bakanlığımızla toplantımızı yaptık. Bununla ilgili çözümler üretildi. Bu çözüm kapsamında illerimize döner dönmez meslek lisesi müdürlerimizle ve ilgili şube müdürlerimizle toplantımızı yaptık. Gerekli kontenjanlarımızı belirledik. Herhangi bir öğrencimizin açıkta kalması söz konusu değil" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serin: 'Herhangi Bir Öğrencimizin Açıkta Kalması Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement