Sesob Başkanı Köksal, Mısır'da Yaşanan Katliamı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Sesob Başkanı Köksal, Mısır'da Yaşanan Katliamı Kınadı

Sesob Başkanı Köksal, Mısır\'da Yaşanan Katliamı Kınadı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Mısırda yaşanan katliamlara son verilmesini istedi.

14.08.2013 17:09

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Mısırda yaşanan katliamlara son verilmesini istedi.

Mısırda yapılan askeri darbenin ülkeyi ve o ülkede yaşayanları mağdur ettiğini ifade eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, darbenin ülke insanına daha fazla özgürlük, hak ve hukuk getirmeyeceğini belirterek, "Mısır halkının üzerine gerçek mermilerle saldırarak büyük bir katliam yapılmaktadır. Bu yaşananlar insanlık dışı ve utanç vericidir. Darbecilerin başında duran General Sisi artık sadece bir darbeci değil aynı zamanla eli kanlı bir canidir. Seçimle iktidara gelenleri silahla ortadan kaldırmaya çalışmak ve darbe yapmak çok yanlıştır. Mısırda darbe karşıtı oldukları gerekçesiyle genç, ihtiyar, kadın ve çocuk demeden çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden, binlerce kişinin yaralanmasından esnaf teşkilatı olarak büyük üzüntü duymaktayız" dedi.

Köksal, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

" Mısır ordusu ve polisin, zor kullanarak temel haklarından yoksun kalan mısırlı vatandaşlarına ateş açmasını ve katliam yapmasını doğru bulmuyoruz. Mısır'da yaşananlar artık darbe karşıtı direniş gösterilerinin ötesinde sivil halkın katliamına dönüştürülmüştür. Sözde mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama girmiştir. Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısırı yönetmesi ve hizmet etmesi de mümkün değildir. Darbenin başından beri meydanlardan ayrılmayan ve ordu karşıtı gösteriler yapan Mısır halkı, kendi ülkelerindeki demokrasiyi artık kanlarıyla yazmaya başladılar. Artık bu katliamlara, vahşete ve karışıklığa son verilmelidir. Türkiye ve bu ülkede yaşayanlar olarak her zaman mazlum Mısır halkının yanındayız." - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sesob Başkanı Köksal, Mısır'da Yaşanan Katliamı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement