Seyrekli Köyünün Üretim Yolu, Bataklık Olmaktan Kurtuluyor - Son Dakika
Yerel

Seyrekli Köyünün Üretim Yolu, Bataklık Olmaktan Kurtuluyor

Seyrekli Köyünün Üretim Yolu, Bataklık Olmaktan Kurtuluyor

Ödemiş'e bağlı Seyrekli köyünde yaklaşık 3 bin dönümlük araziye ulaşımı sağlayan ve kışın çamur nedeniyle geçit vermeyen 5 kilometrelik üretim yolu, yeniden düzenleniyor.

05.03.2013 08:10

Ödemiş'e bağlı Seyrekli köyünde yaklaşık 3 bin dönümlük araziye ulaşımı sağlayan ve kışın çamur nedeniyle geçit vermeyen 5 kilometrelik üretim yolu, yeniden düzenleniyor. Çevre köylerin atık sularını taşıyan dere de çalışmalar kapsamında ıslah edilirken, yol hem genişletilip, hem de stabilize kaplamayla kaplanıyor.

Seyrekli köyünde demiryolu kıyısındaki Çukurçeşme Taşlıirim Mevkii'nden başlayıp Küçük Menderes Nehri kıyısındaki Ormançayır Mevkii'nde son bulan 5 kilometrelik üretim yolu, yıllardır kış aylarında çamur nedeniyle tarlalarına gitmeye çalışan üreticilere geçit vermiyordu. Çevre köylerin atık sularını ve yağmur sularını taşıyan derenin zaman zaman taşmasıyla bataklığa dönen ve sazlıkların içinde kalan üretim yolu, Ödemiş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yeniden ele alınıyor.

Çalışmalar kapsamında hem derenin ıslahı yapılıyor, hem de yol genişletiliyor. 5 kilometre uzunluğundaki yolun ilerleyen günlerde stabilize kaplamanın yapılmasıyla yeniden hizmete açılacağı belirtiliyor. Yıllardır bu yolu yenilemek için uğraştıklarını kaydeden köy muhtarı İlyas Güntürk, yolu yeniden düzenleyen yüklenici firma ekipleriyle birlikte sabahtan akşama kadar mesai yapıyor.

Yağış nedeniyle kış mevsiminde üreticilerin tarlalarına gidemediğini söyleyen muhtar İlyas Güntürk, "Kışın derenin taşmasıyla birlikte yol bataklığa dönüyordu. Geçen yıl bu yolu programa aldırdık. Uzun süredir bu yolun düzenlenmesi için uğraş verdim. Bu yıl muradımıza erdik ve gerekli ödeneğin çıkmasıyla çalışmalar başladı. Yaklaşık 3 bin dönüm araziye hitap eden bu yol üreticinin işini kolaylaştıracak. Bataklık olması ve pis su akışı nedeniyle sağlığı da tehdit eden bu yolumuzun dereyle birlikte yeniden ıslaha kavuşması hepimizi çok sevindirdi" diye konuştu.

Her gün yolu düzenleyen işçilerle birlikte arazide çalıştığını belirten Güntürk, şöyle devam etti: "Demiryolundan, Küçük Menderes Nehri'ne kadar olan alanı kapsayan üretim yolumuz köyümüz adına hayati öneme sahip. Bu nedenle sabahtan akşama kadar arazide işleri yakından takip ediyorum Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin de gelmesiyle birlikte köyümüzün diğer üretim yollarını da düzenletmek istiyoruz. Yolumuzun düzelmesinde katkıları olan Trabzon Vali Yardımcısı, eski kaymakamımız Sayın Abdurrahman Koçoğlu'na ve yolumuzun açılması için çalışmaları başlatan Ödemiş Kaymakamımız Sayın Abdullah Dölek'e teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyrekli Köyünün Üretim Yolu, Bataklık Olmaktan Kurtuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement