Sıcaktan Bunalanlar Atatürk Barajı'na Akın Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sıcaktan Bunalanlar Atatürk Barajı'na Akın Etti

13.07.2015 13:42

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Göletini doldurdu.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Göletini doldurdu.

Kentte son günlerde etkili olan sıcak hava günlük yaşamı zorlaştırıyor. Sıcaklığın üst değere ulaştığı öğlen vakitlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan vatandaşlar park, bahçe gibi gölgelik alanlarda zaman geçiriyor.

Bazı vatandaşlar ise serinlemek için kent dışına çıkarak Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Göletini tercih etti. Göletin kıyısında suya giren vatandaşlar, sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Bölgede hayvanlarını otlatan çocuk çobanlar da göletin kıyısına gelerek hem hayvanlarını suladı hem de suda yüzmeye çalıştı.

Çoban Abdülkerim Can (11), geceleri babasının hayvanları otlattığını gündüzleri ise kendisinin çobanlık yaptığını söyledi.

?Can, 12-17 saatlerinde koyunlarını su kenarında otlattığını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcaktan Bunalanlar Atatürk Barajı'na Akın Etti - Son Dakika


Advertisement