Siirt'in Eğitim Sorunları ile İlgili Rapor Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Siirt'in Eğitim Sorunları ile İlgili Rapor Hazırlandı

Siirt\'in Eğitim Sorunları ile İlgili Rapor Hazırlandı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlik gibi geçici uygulamalarla değil, kadrolu öğretmen istihdamıyla giderilmesi gerektiğini belirtti.

18.06.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlik gibi geçici uygulamalarla değil, kadrolu öğretmen istihdamıyla giderilmesi gerektiğini belirtti.

Eğitim Bir-Sen Siirt Şubesi'nce, eğitimdeki sorulara yönelik çözüm önerilerini kapsayan bir rapor yayımlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Murat Şeker, eğitim sistemindeki reformların kalıcı olabilmesi için okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin görev alması gerektiğini söyledi. Şeker, "Bu konuda köklü bir çözüme gidilmesi ve öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen adaylarının dengeli bir şekilde atanması konusunda bir planlama yapılması gerekmektedir. Bu amaçla bir yandan YÖK ile daha sıkı bir iş birliği içerisinde Bakanlığın orta ve uzun vadeli öğretmen ihtiyacı ile yükseköğretim kurumlarının eğitim ve fen-edebiyat fakülteleri ile pedagojik formasyon kontenjanlarının müştereken belirlenmesi; diğer yandan norm kadro esaslarında köklü değişikliğe gidilerek ders saatinin yanında öğrenci sayısı, okul büyüklüğü, coğrafi konum, bulunulan bölgenin sosyo-ekonomik durumu ve OECD kriterleri gibi çok sayıda değişkenle belirlenen bir norm kadro düzenlemesi yapılmalıdır. Öğretmen ihtiyacı, ücretli öğretmenlik/vekil öğretmenlik gibi palyatif uygulamalarla değil, kadrolu öğretmen istihdamıyla giderilmelidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, kalıcı öğretmen istihdamının sağlanması için zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkanları dikkate alınarak, kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesiyle ilgili düzenleme yapılmalıdır. Bu tür uygulamalar, hem açığın kapatılması hem de bölgenin zorluğuna göre eğitim çalışanlarının yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi bakımından gereklidir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'in Eğitim Sorunları ile İlgili Rapor Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement