Siirt'te, Som'da Mağdurları İçin Kermes - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Siirt'te, Som'da Mağdurları İçin Kermes

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Baykan İlçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde Soma faciasında mağdur olan 301 ailenin yararına kermes düzenlendi.

Baykan İlçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde Soma faciasında mağdur olan 301 ailenin yararına kermes düzenlendi.

Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl'ın desteklediği ve Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu'nun,  Veysel Karani Türbesi önünde düzenlediği kermeste öğretmenlerin ve öğrenci annelerinin evlerde hazırlamış olduğu yiyecek ve içecekler satıldı.

Kermesi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akıl, "Soma'daki kazada hayatını kaybeden maden işçilerinin geride bıraktıkları aileleri, hepimize onlardan bir emanettir. Onlara sahip çıkmamız gerekir. Bu tür hayır etkinlilklerinin devamını bekliyoruz" dedi.

Kermes, Veysel Karani Türbesini görmek için gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve Cuma namazı nedeni ile beklenenin üstünde bir ilgi gördü. - Siirt

Kaynak: AA