Siirt'te "Tillo Bilim ve Kültür Günleri" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Tillo Bilim ve Kültür Günleri" Etkinlikleri

Siirt Valiliğince, Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri, "Tillo Güneş Hadisesi, Kozmik Teşekkür & Modern Kozmoloji ve Kur'an" konulu konferans ile başladı.

22.09.2015 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valiliğince, Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri, "Tillo Güneş Hadisesi, Kozmik Teşekkür & Modern Kozmoloji ve Kur'an" konulu konferans ile başladı.

İl Kültür Müdürlüğünde gerçekleşen konfersa, Vali Mustafa Tutulmaz, NASA'da görevli Amerikalı bilim adamı Lan Steer Curator ile Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Eker, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, her yıl bu haftayı güneş hadisesi etkinlikleri olarak belirlediklerini ancak bu yıl Kurban Bayramı arefesine denk geldiği için programları biraz daha kısıtlı yapma durumunda kaldıklarını söyledi.

Tutulmaz, "Tillo Güneş Hadisesi artık sadece bizim değerimiz olmaktan çıkmış olup dünya genelinde özel önemi olan bir hadise olarak kabul edilmektedir. Yine bu yıl içerisinde UNESCO'nun dünya miras listesine dahil edilmiştir, bu vesileyle de artık bundan sonra ziyaretçilerimizin sayısının artacağını düşünüyoruz" dedi.

Lan Steer Curator ile Prof. Dr. Zeki Eker'de konferansta birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Tillo Bilim ve Kültür Günleri' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement