Silifke'de Ailem Projesi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Ailem Projesi

Silifke\'de Ailem Projesi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, öksüz, yetim ve sorunlu ailelerin çocuklarının araştırılması ve desteklenmesi için başlatılan ve bazen duraksamalar yaşanan Ailem Projesi’nin önemsediklerini söyledi.

06.03.2017 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, öksüz, yetim ve sorunlu ailelerin çocuklarının araştırılması ve desteklenmesi için başlatılan ve bazen duraksamalar yaşanan Ailem Projesi'nin önemsediklerini söyledi.

Silifke Kaymakamlığınca, öksüz, yetim çocuklar ve ailelerin sorunları hakkında toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin güçlendirilmesi, ilgili aile ve çocukların toplumla bütünleşerek daha güçlü bir birey toplum bağının kurulması amacıyla başlatılan proje kapsamında Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yaptıkları çalışmalar hakkında tek tek sorular soran Kaymakam Cinbir, hiçbir çocuğun atlanmaması gerektiğini, bu nedenle okul yöneticisi ve rehber öğretmenlerin titizlikle çalışmalarını istedi. Kaymakam Cinbir, "Geçen yıl başladığımız Silifke Ailem projesi çalışmaları bazen duraksamalar yaşansa da yürütülmeye çalışıldığını görüyoruz. Hayat devam ediyor. En büyük değerimiz toplumun temel taşı dediğimiz ailemiz sağlam temellere oturtulmuş olması ve ailedeki aile içi iletişimin güçlendirilmesi çocuklarımızın eksiklerinin tamamlanması ve özellikle öksüz ve yetim kalmış çocuklarımızın emsallerine göre yaşadığı dezavantajlarının bertaraf edilmesi, annesi babası olan çocukların sahip olduğu imkanlara kavuşturulması gibi bir sorumluluğumuz olduğu bilincindeyiz" dedi.

Bu nedenle Ailem Projesini önemsediklerini belirten Cinbir, "Aile sağlam olmalı, ailenin temeli sağlam ve yuvada huzur olmalıdır. Bu ailelerden oluşan toplum daha sağlıklı ve daha güçlü olur. Böyle bir toplumla da aydınlık yarınların inşa edilmesinin zor olmayacağına inanıyoruz. O zaman yapılacak şey belli, okullarımızda zaten yapılıyor. Hiçbir kabiliyeti ıskalamama gibi bir dikkatli olmamız lazım. Sadece öne atılan, sadece kendini gösteren çocuklardaki kabiliyeti değil, aslında toplumun içinde kendini ifade edemeyen, annesinin babasının imkansızlıkları, yaşadığı ailevi sıkıntılar nedeniyle cesareti kırılmış, hedefleri küçültmüş, hayallerini kuramaz hale gelmiş çocuklarımız kalmasın diye bir gayret gösterme mecburiyetimiz var. Öyle çocuklarımız var ki, biraz elinden tuttuğumuzda iyi yerlerde olacak çocuklarımız değerlerimiz var. Bu bakımdan bu projenin esas temelinde kabiliyetleri yetenekleri ıskalamamak var. O kabiliyetlere imkan tanıma gibi bir hedef var" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Ailem Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement