Silifke'de Gezi Tekneleri Yetkilileri ile Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Gezi Tekneleri Yetkilileri ile Toplantı Yapıldı

Silifke\'de Gezi Tekneleri Yetkilileri ile Toplantı Yapıldı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanında yapılan toplantıda gezi tekneleri yetkilileri ve Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz bir araya geldiler.

14.06.2012 11:48

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanında yapılan toplantıda gezi tekneleri yetkilileri ve Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz bir araya geldiler.

Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, "Yaz sezonunun başlaması ile birlikte Beldemizin turizm açısından tanıtılmasına büyük katkı sağlayan yaklaşık 15 adet tekne sahipleri çok önemli bir misyonunuz var. Yerli ve yabancı turistler sizler sayesinde beldemiz doğasının güzelliklerini keşfederken, Akdeniz' in mavi sularında serinleyerek eğlenceli dakikalar geçiriyorlar. Tura katılmak üzere Taşucu'na gelen konuklarımıza misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermek, Onlarda kalıcı iyi intibalar bırakmak beldemiz ve sizler için ekonomik katkı sağlayacaktır. Günü birlik tur yaparken en önemli şey can, mal, çevre güvenliği ve deniz kirliği konusunda duyarlı olmak, tekneden bulunan kişileri bu konuda bilgilendirmek olduğunu unutmayınız. Şimdiden yeni sezona kazasız ve bol kazançlı geçmesini temenni ediyor um" dedi

Taşucu Yatçılık Kooperatifi Başkanı Sedat Özdemir ise, "Taşucu beldemizde gerçekleştirilen yat turları her geçen yıl daha kaliteli hale gelmektedir. Müşteri memnuniyeti için yiyecek ve içeceklerde ve personelin kılık kıyafetinde belirli düzenlemeler yaparak standartlar getiriyoruz. Can ve mal güvenliği için bütün önlemleri aldık" dedi.

Turların ekonomik olduğu kadar konforuyla da tatilcilere farklı bir seçenek sunduğunu vurgulayan Özdemir, "Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçiriyorlar, tüm streslerini atıyorlar" dedi.

Özdemir, marinada 15 yatın tatilcilere hizmet verdiğini anımsatarak, Yöre sahillerindeki bazı kesimlerin el değmemiş yapısıyla ilgi çektiğini vurgulayan Küçük, eşsiz güzelliğe tanıklık etmek isteyenleri yat turlarına katılmaya beklediklerini ifade etti.

Özdemir, Liman Kalesi önünden geçerek, dibi kum olan Barbaros koyu, ardından Dana Adası güzergahından Tisan ve Boğsak koyunda demir attıklarını, yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirilmesi olanağı yarattıklarını bildirerek, şunları söyledi:

"Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor, ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor. Temmuz-Ağustos aylarında ilgi artırıyor. Taşucu'ndaki el değmemiş bakir alanlar Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bunu turlarımıza katılan yerli ve yabancı tatilcilerimiz de kabul ediyorlar." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Gezi Tekneleri Yetkilileri ile Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement