Silvan'da El Sanatları Beğeni Topluyor - Son Dakika
Yerel

Silvan'da El Sanatları Beğeni Topluyor

Silvan\'da El Sanatları Beğeni Topluyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde SODES kapsamında yürütülen 'Silvan Geleceğini Arıyor' projesi kapsamında genç kızlar tarafından yapılan sanat eserlerinin büyük beğeni topladığı belirtildi.

02.10.2013 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde SODES kapsamında yürütülen 'Silvan Geleceğini Arıyor' projesi kapsamında genç kızlar tarafından yapılan sanat eserlerinin büyük beğeni topladığı belirtildi.

Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren Farkin Aile Destek Merkezi'nde açılan el sanatları kursuna Silvanlı genç kızların yoğun ilgi gösterdiği ve el sanatları eğitiminde yapılan çalışmalarda cam boyama ve seramik biçimlendirici süslemelerin beğeni kazandığı bildirildi. El sanatı eğitmeni Güllü Bilmez, yaptıkları çalışmalarla neticesinde öğrencilere verilen el sanatları eğitimi sayesinde bir çok çarpıcı eserlerin ortaya çıktığını söyledi. Güllü Bilmez, "Kursiyerler el sanatları kursuyla paylaşmayı, hayal gücünü geliştirmeyi, sosyalleşmeyi ve boyalarla ahenk oluşturmayı öğrendiler. Yapılan el sanatlarıyla genç kızlardan oluşan kursiyerlerimiz, gelecekte aile ekonomisinde de katkı sağlayacaklardır" dedi.

El sanatları kursiyeri Esra İçgil kursun hayal gücünü geliştirdiğini söyledi. İçgil, "Ben de bu kursa yazıldım ve çalışmalar yaptım. Bu kurs benim hayal gücümü geliştirdi. Silvan'da bu tür etkinliklerin yapılması bizler için çok önemlidir. Kaymakam Berkan Sönmezay'a teşekkür ediyorum. Bu kursları Silvan'da açtığı için kendisine minnettarız" diye konuştu.

Kursiyer Mehtap Altın ise Silvanlı genç kızları düşünerek böyle bir kurs açanlara minnettar olduklarını söyledi. Altın, "Bu kurs sayesinde sabretmeyi, paylaşmayı öğrendik arkadaşlarımızla. Boyalarla nasıl güzel ürünler ortaya çıkardığımızı ve hayal gücümüzü geliştirdiğimizi gördük. Ortamın sıcaklığı ve öğretmenlerimizin güler yüzleri bizi daha çok kursa bağladı. Bu kurslar sayesinde yapmış olduğumuz el sanatları ürünlerini belirli pazarlara sunularak, gelecekte aile ekonomisine de destek olacağız. Projenin öncülerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da El Sanatları Beğeni Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement