Silvan'da Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Silvan\'da Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılacak yürüyüşe izin verilmedi.

25.11.2012 14:52  Güncelleme: 12:55

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılmak istenilen yürüyüşe izin verilmedi.

Silvan Belediye Başkanlığı hizmet binası önünde bir araya gelen ve aralarında DÖKH bileşenleri, BDP Silvan, Hazro ve Bayrambaşı beldesi teşkilat üyeleri, Eğitim-Sen üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadının da bulunduğu kalabalık grup Gazi Caddesi üzerine kadar yürüyüş yapmak istedi. Pankart, zılgıt ve sloganlar eşliğinde yürümeye başlayan kadınlar Diyarbakır Caddesi üzerinde bekleyen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri tarafından uyarılar yapıldı. Polis ekipleri yürüyüşün devam etmesi durumunda müdahale yapılacağını duyurmasının ardından kadınlar basın açıklaması yapmaya karar verdi. Diyarbakır Caddesi üzerinde yapılan basın açıklamasını kalabalık adına Meya Kadın Merkezi Koordinatörü Refika Akkuş okudu. Basın açıklamasının ardından kadınlar slogan ve zılgıt eşliğinde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement