Silvan Meslek Yüksek Okulu Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Silvan Meslek Yüksek Okulu Derneği Kuruldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Meslek Yüksek Okulu Geliştirme Derneği Kuruldu.

10.01.2012 17:00

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Meslek Yüksek Okulu Geliştirme Derneği Kuruldu.

Silvan İlçesi Öğretmenevinde yapılan Meslek Yüksekokulu Geliştirme Toplantısında, Silvan Meslek Yüksek Okulu Geliştirme Derneği yönetim kurulu belirlendi.

Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, toplantıda yaptığı konuşmada, Silvan'da Yüksek Okul kurulması için daha önce de girişimde bulunulduğunu, ancak çeşitli nedenlerden dolayı kurulamadığını söyledi.

Dicle Üniversite Rektörü ile yapmış oldukları görüşmeler neticesinde, Dicle Üniversitesine kazandırmış oldukları atıl durumdaki tekel binasının yüksek okul kurulması ve kampüs haline getirilmesinin büyük bir kazanım olduğunu belirten Sezer, "Bugün Yüksek Okulu Geliştirme Derneğinin de kurulmasıyla birlikte binada yapılacak onarım ve bakım çalışmaları sonrasında buraya güzel bir kampüs kazandırmış olacağız. Yapılacak çalışmalar neticesinde 12 derslik sınıflarla birlikte ilçemize ilk etapta 500-600 kişinin burada eğitim öğretimlerine devam etmesi ilçemiz açısında büyük bir önem arz etmektedir. Aynı zamanda bu bir bacası fabrika olacaktır. İlçenin ekonomisinde hareketlik olacaktır. Yüksek Okul Geliştirme Derneği de İlçemize hayırlı olur" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede de, takdire şayan bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Fakat, geç kalınmış bir gelişmeyi şimdi heyecanla yaşıyoruz. Elbette ki gönül isterdi ki şimdi üniversitenin bir bölümü burada olsun. Bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirip, esnafımızın ve halkımızın nezdinde yararlı bir gelişmeyi hepimizin destek vermesi gerekir. Bizler bugün bunu sahiplenirsek yarın farklı bölümlerin gelmesine de vesile olmuş olacağız" diye konuştu.

Daha sonra tek liste halinde gidilen seçimde, Yönetim Kurulu Başkanlığına Muhittin Kan, Başkan yardımcılığına Recai Azizoğlu, üyeliklere de Ferman Karaalp, Metin Kılıçaslan, Ahmet Çapan getirildi.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan Meslek Yüksek Okulu Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement