Simav'da Üreticiye Ücretsiz Tohum ve Fidan Desteği - Son Dakika
Yerel

Simav'da Üreticiye Ücretsiz Tohum ve Fidan Desteği

Simav\'da Üreticiye Ücretsiz Tohum ve Fidan Desteği

Kütahya’nın Simav ilçesinde tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefleyen kaymakamlık, il özel idaresinden sağladığı kaynaklarla çiftçilere fiğ, korunga, yonca, silajlık mısır gibi sertifikalı yem bitkileri tohumlarının yanı sıra bölge şartlarına uyumlu ceviz, armut, elma ve Japon eriği fidanı dağıttı.

06.03.2014 12:21

Kütahya'nın Simav ilçesinde tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefleyen kaymakamlık, il özel idaresinden sağladığı kaynaklarla çiftçilere fiğ, korunga, yonca, silajlık mısır gibi sertifikalı yem bitkileri tohumlarının yanı sıra bölge şartlarına uyumlu ceviz, armut, elma ve Japon eriği fidanı dağıttı.

Üreticilerin ücretsiz olarak yararlandığı çeşitli yem bitkileri tohumu ile meyve fidanlarının dağıtımı için Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, Simav İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Turan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner, İl Genel Meclisi üyeleriyle aralarında kadınlarında yer aldığı üreticiler katıldı.

Kaymakam İbrahim Süha Karaboran il özel idaresinden sağlanan kaynakla üreticilere hayvancılığı geliştirmek için yem bitkisi olarak 7 bin 750 kilogram adi fiğ, 850 kilogram korunga, 700 kilogram yonca, Bin 144 kilogram silajlık mısır, meyveciliği geliştirmek için 7 bin adet ceviz, Bin adet armut, Bin 500 adet elma ile Bin adet Japon eriği fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kaymakam İbrahim Süha Karaboran ilçe ekonomisinin can damarını oluşturan hayvancılık ve meyveciliğin geliştirilip yaygınlaştırılması için bu tip projelerin hayata geçirilmesine büyük önem verdiklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi.

Simav'da hayvancılık ve meyveciliğin geliştirilmesi projeleri kapsamında çeşitli yem bitkisi ile meyve fidanlarına ücretsiz sahip olan Simavlı üreticiler Kaymakam İbrahim Süha Karaboran başta olmak üzere projede yer alan kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür etti.

Üreticiler tören öncesinde dağıtılan yem bitkileriyle meyve fidanlarının yetiştirilmesi ve dikimiyle ilgili uzmanlar tarafından bilgilendirildi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Üreticiye Ücretsiz Tohum ve Fidan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement