Simav'da, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle sulama göletlerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede sulama amaçlı 11 gölet bulunduğunu bildirdi.
Göletlerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Bütüner, "Bahar aylarında da önemli miktarda yağış düşmesini bekliyoruz. Simavlı çiftçinin bu yaz sulama suyu hususunda hiçbir sorunla karşılaşmayacağını tahmin ediyoruz. Simavlı üretici bu yıl hububatta olsun, meyve ve sebzede olsun, bereketli bir yıl geçireceğe benziyor" ifadelerini kullandı.
Bütüner, çiftçilere, ürünlerinden daha iyi verim elde edebilmeleri için ekimden önce toprak analizi yaptırmaları ve kullanılacakları gübreler hakkında fikir sahibi olmaları uyarısında bulundu.
- KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Simav'daki Göletlerde Doluluk Oranı Yüzde 100'e Ulaştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.