Sincan'da öğrenciler, Sincan Belediyesi'nin düzenlediği karne şenliğiyle gönüllerince eğlendi. Şenlikte SBS'na hazırlanan öğrencilere başaramama korkusuyla ilgili bir seminer de verildi.
Sincan Belediyesi bir yandan ilçede düzenlediği animasyon etkinlikleriyle öğrencilerin ve ailelerin güzel bir yarıyıl tatili geçirmelerini sağlarken diğer bir yandan da düzenlediği karne şenliğiyle Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan öğrencilere karne şenliği düzenliyor. Sincan Kültür Evi'nde iki gün boyunca devam eden etkinlikte okuma salonlarında okuyan öğrenciler, hem eğlendi hem de bilgilendi. Rehberlik ve Psikolojik Danışman Eğitmeni Fazıl Tatar, başaramama korkusuna yenme ve düzenli ders çalışma hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrenciler iki gün süren karne şenliklerinden mutlu ve yararlı bilgilerle ayrıldı.
Sincan Kültür Evi'nde düzenlenen karne şenliğinde birbirinden renkli anlara imza atıldı. Öğrenciler; animasyon gösterilerinden kuklalara, yarışmalardan orta oyuna kadar pek çok etkinlikle buluştu. En renkli anlar ise yarışmalarda yaşandı. Öğrenciler yarışmalarda kıyasıya mücadele etti. Güzel dakikaların yaşandığı şenlik, öğrencilerin büyük beğenisi topladı.
Şenlikten çok memnun kaldıklarını söyleyen Zeynep Ülger, "Şenlik bizler için çok güzel geçiyor. Hem arkadaşlarımızla birlikte zaman geçiriyoruz hem de etkinlikler sayesinde çok eğleniyoruz. Bu tatil geçirdiğim en güzel tatillerden biri oldu. Çünkü etkinlikler sadece burada yapılmıyor. İlçemizin her yerinde birbirinden güzel gösteriler düzenleniyor. Ayrıca, burada bir seminerde verildi. Seminer de bizler için çok yararlı oldu. Sınav kaygımızı nasıl azaltabileceğimizle ilgili çok önemli bilgiler verildi. Belediyemize ve yetkililere bizlere böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Birbirinden güzel etkinliklerde çok eğlendiklerini belirten Ayşe Yılmaz ise, "Çok eğlendim, Aynı zamanda yararlı bilgiler de edindim. İyi ki şenliğe katılmışım. Belediyemize ve bizimle burada ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Rehberlik ve Psikolojik Danışman Eğitmeni Fazıl Tatar, "Bu sınavda başarılı olamam" ya da
"Sınavda çok heyecanlanıyorum" gibi düşüncelerin öğrenciyi sınavda olumsuz etkilediğini, bu tip olumsuz düşünceler yerine "Çalışırsam başarabilirim" ya da "İyi bir planlama yaparsam yetiştirebilirim" gibi pozitif düşüncelerin sınav başarısını olumlu etkilediğine vurgu yaptı. - ANKARA
Son Dakika › Yerel › Sincan Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Şenliği - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?